Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ναι μεν, αλλά... για την Α2 μπάσκετ

Ναι μεν, αλλά... για την Α2 μπάσκετ

Έγινε η κρίσιμη συνάντηση Νικητιάδη και εκπροσώπων των ομάδων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρίσιμη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων της Α2, με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη. Τα πρώτα συμπεράσματα από την περίπου δίωρη συζήτηση ήταν ότι έγινε σε θετικό κλίμα, με τον Υπουργό να δείχνει κατανόηση στα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν την Α2 και πρόθεση να βοηθήσει…

Για το μείζον θέμα της επιχορήγησης, ο κ. Νικητιάδης έδειξε να γνωρίζει καλά ότι χωρίς τα χρήματα της ΓΓΑ, η κατηγορία διαλύεται… Έτσι, έδωσε κάποιες εγγυήσεις στους εκπροσώπους των σωματείων ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην χαθεί η επιχορήγηση.

Αυτό όμως που δεν έχει ξεκαθαρίσει και για το οποίο θα χρειαστεί σίγουρα ένα χρονικό διάστημα είναι το πότε και κυρίως το πώς θα δοθούν αυτά τα λεφτά, καθώς τουλάχιστον στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κονδύλι.

Ο Υπουργός δείχνει διάθεση να ψάξει να βρει τρόπους για να ενισχύσει τις ομάδες που αντιμετωπίζουν και από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό τους το αν θα αποδεχθούν αυτές τις εγγυήσεις και θα δώσουν και τα χρονικά περιθώρια να προχωρήσουν οι όποιες ενέργειες, ή θα κρατήσουν… σκληρή στάση και θα απαιτήσουν εδώ και τώρα την επιχορήγηση.

Μεγάλο "αγκάθι" και σημείο… τριβής εδώ και αρκετό καιρό, ανάμεσα σε Πολιτεία, ΠΣΑΚ και σωματεία είναι το θέμα της ασφάλισης. Οι σύλλογοι είναι κάθετοι και απόλυτοι, ως προς την αυτασφάλιση.

Δηλαδή θέλουν οι αθλητές να αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και να ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ (σαν ελεύθεροι επαγγελματίες), ενώ ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού (κ. Μπιτσαξής) είχε δεσμευθεί γι’ αυτό στον ΠΣΑΚ) και είχε προτείνει την ασφάλιση στο ΙΚΑ. Ο κ. Νικητιάδης όμως πήρε σαφή θέση υπέρ των σωματείων σε αυτό το κομμάτι και κατά του ΠΣΑΚ, μηδενίζοντας ουσιαστικά τις πιθανότητες ασφάλισης τους στο ΙΚΑ και την καταβολή εισφορών από τις ομάδες.

Το τρίτο και σημαντικότατο θέμα που συζητήθηκε είναι αυτό της πλήρους Ερασιτεχνοποίησης της κατηγορίας. Ο κ. Νικητιάδης συμφώνησε με τις ομάδες, οι οποίες κατά συντριπτική πλειοψηφία (οι 15 από τις 16) θέλουν να είναι Αθλητικά Σωματεία.

Αυτή τη στιγμή όλοι οι σύλλογοι είναι Α.Σ, εκτός του Ρεθύμνου και του Κόροιβου, οι οποίοι όμως περιμένουν τις σχετικές ρυθμίσεις της Πολιτείας για να μπουν και αυτές σε αυτή τη διαδικασία, ενώ η μοναδική… διαφορετική φωνή, είναι αυτή της Ολυμπιάδας Πάτρας που είναι και θέλει να παραμείνει ΚΑΕ.

Στην συνάντηση, εκτός των εκπροσώπων της Α2 (Ρέθυμνο, Αμύντας Δάφνης, Λαύριο), έδωσε το παρών και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Οι ομάδες θα έχουν την Τετάρτη νέα κρίσιμη συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν για την σημερινή συνάντηση ενώ παράλληλα θα αποφασίσουν για την μετέπειτα στάση τους.

Το αν θα δείξουν διαλλακτικότητα και θα δώσουν ένα χρονικό περιθώριο στον Υπουργό να φροντίσει για το θέμα της επιχορήγησης, ή θα προχωρήσουν στην αρχική τους εξαγγελία για "λοκ άουτ", μιας και δεν πήραν συγκεκριμένες εγγυήσεις, είναι κάτι που θα το μάθουμε το μεσημέρι της Τετάρτης…

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports