Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από καρναβαλιστές για την μεταφορά της τελετής έναρξης για το επόμενο Σάββατο

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από καρναβαλισ...

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η απόφαση στη συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης - Διαφώνησαν 3 μέλη

Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν το σαββατοκύριακο επικαλέστηκε ως επίσημη εξήγηση η Δημοτική αρχή και αυτό τουλάχιστον αναφέρεται και στο ολιγόλογο δελτίο Τύπου που εστάλη από το γραφείο Τύπου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας, σχετικά με την απόφαση μετάθεσης της προγραμματισμένης τελετής έναρξης του φετινού Πατρινού καρναβαλιού από αυτό το Σάββατο 16-1-2016, για το επόμενο Σάββατο 23 Ιανουαρίου.

Το θέμα της αναβολής και μεταφοράς της ημερομηνίας (την τελευταία στιγμή) έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις αλλά και παράπονα και αντιδράσεις από μερίδα κόσμου, όπως καρναβαλιστές και επιχειρηματίες του χώρου εστίασης. Ήδη ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής Γιώργος Κοτοπούλης με δήλωση του τόνισε πως κακώς αναβλήθηκε η τελετή έναρξης μιας και πολύς κόσμος είχε ήδη πληροφορηθεί πως το καρναβάλι θα ξεκινούσε αυτό το Σάββατο και αναλόγως είχαν κανονιστεί σε πολλά μαγαζιά – μπαρ και καφέ αλλά και παρέες, καρναβαλικά πάρτι.

Από την πλευρά της Δημοτικής αρχής Κώστα Πελετίδη, όπως είπε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νίκος Χρυσοβιτσάνος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος, θα ήταν κρίμα να «πεταχτούν» σχεδόν 23.000 ευρώ, όσο περίπου θα είναι το κόστος της τελετής έναρξης δεδομένου του ότι αναμένεται ο καιρός να είναι χάλια το βράδυ του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες.

Την ίδια ώρα η τελετή αναμένεται ακόμη και το επόμενο Σάββατο 23/1 που θα γίνει τελικά, στην πλ. Γεωργίου όπου και ήδη έχουν τοποθετηθεί τα δύο πατάρια, να μην έχει πυροτεχνήματα μιας και για λόγους ασφαλείας δεν δίνεται η σχετική άδεια και έγκριση από την αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Αναφορικά με τους καρναβαλιστές και υπεύθυνους γκρουπ που κάθε χρόνο είναι η «ψυχή» της διοργάνωσης, πολλοί εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έντονη δυσαρέσκεια τους για την απόφαση μεταφοράς της τελετής έναρξης κατά μία εβδομάδα αργότερα.

Για παράδειγμα ο Δημήτρης Φάκαλος του γκρουπ 62 που μάλιστα έχει κανονίσει πάρτι για αυτό το Σάββατο λόγω της αρχικής αναγγελίας για την τελετή έναρξης, ανέφερε σε σχόλιο του στο facebook με χιούμορ αλλά και δόση πικρίας και ενόχλησης πως «δηλαδή αν βρέχει και την τελευταία Κυριακή που λήγει το καρναβάλι, θα έχουμε μία εβδομάδα παραπάνω καρναβάλι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και πνεύμα και η Νάντια Κωνσταντινίδη, από τις καρναβαλίστριες με πολύχρονη και σταθερή παρουσία, η οποία μάλιστα πλέον μετέχει και στο ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μάλιστα όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Νίκος Κανελλάκης, εκ των καρναβαλιστών με παρουσία από τα τέλη του ’70 στα καρναβαλικά δρώμενα της Πάτρας, ο οποίος δεν είχε ιδιαίτερη διάθεση να μιλήσει και να σχολιάσει πράγματα λόγω της θλίψης που επικρατεί στην Πάτρα για τον θάνατο του οδοντίατρου και για χρόνια καρναβαλιστή Γιάννη Σόμπολου (κηδεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από το ναό της Αγίας Σοφίας), «οι κυρίαρχες γιορτές και εκδηλώσεις όπως το καρναβάλι δεν μπορεί να αλλάζουν. Θα έπρεπε να γίνει κανονικά αυτό το Σάββατο».

Ο Νίκος Κανελλάκης διαφώνησε με την απόφαση της χρονικής μετάθεσης της τελετής έναρξης στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στη συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης την Τετάρτη 13/1. Η απόφαση αξίζει να θυμίσουμε πως πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Οι διαφωνούντες ήσαν τρεις, εκτός του κ. Κανελλάκη, η Νάντια Κωνσταντινίδη και ο Αριστείδης Σταθόπουλος.

Βέβαια να αναφέρουμε πως υπήρχαν και καρναβαλιστές που θεωρούν πως λόγω της μεγάλης διάρκειας της φετινής αποκριάτικης περιόδου έως τις 13 Μαρτίου, ήταν άτοπο και βεβιασμένο το εγχείρημα για την τελετή έναρξης αυτό το Σάββατο, παραμονή του Αγ. Αντωνίου.

*Να προσθέσουμε πως οι παραστάσεις της «Ζωής του Γαλιλαίου» με τον Κώστα Καζάκο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, στην πλ. Γεωργίου θα γίνουν κανονικά το σαββατοκύριακο (στις 21.00 το Σάββατο και στις 20.00 την Κυριακή).

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight