Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η ‘’αντρίλα’’ και η μαγκιά απέναντι μας, οι αγώνες μας απέναντι τους

Η ‘’αντρίλα’’ και η μαγκιά απέναντι μας,...

Του Θάνου Ν.Νασόπουλου

Και ξαφνικά, με ερέθισμα τον νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών , ανακαλύψαμε την ''βαρβατίλα'' και την ''αντρίλα'' που υπάρχει γύρω μας αλλά κρυβόταν καλά ομολογουμένως τόσο καιρό.

Οι ''πολύ'' άντρες ,οι παντελονάτοι και μάγκες , δεν έμειναν στην απλή διατύπωση της διαφωνίας τους ,αλλά ως ''μάγκες'' πήγαν ένα βήμα παραπέρα και άρχισαν τα ''έξυπνα'' ανέκδοτα ,τα χυδαία ρατσιστικά σχόλια, την προτροπή σε βία ως πιστά πρόβατα του Αμβρόσιου , βάλλοντας κατά της '' αντίχριστης'' και ''αντεθνικής'' κυβέρνησης των ''πουσταριών'' των νόμων και της πολιτείας συνολικά.

Στενάχωρο φυσικά ,είναι το γεγονός ,πως μερικοί από  αυτούς  τους ''πολύ'' άντρες είχαν παρεισφρήσει και στις τάξεις του Σύριζα το προηγούμενο διάστημα γιατί φυσικά ένας ''άντρας'' σαν αυτούς είναι και λίγο αντιμνημονιακός επαναστάτης. Αναδεικνύεται ξεκάθαρα η λανθασμένη μας επιλογή ως Σύριζα ,να συσπειρώσουμε στις τάξεις μας ευρύτερες πολιτικές και ιδεολογικές δυνάμεις , με μοναδικό προαπαιτούμενο την αντιμνημονιακή ρητορική ,εκφυλίζοντας έτσι βάναυσα τις αξίες μας ,την ταυτότητα μας και τους αγώνες δεκαετιών.

Γιατί πως να το κάνουμε τώρα, η διεκδίκηση μιας δικαιότερης κοινωνίας  και η υπεράσπιση του δικαιώματος στην αξιοπρέπεια και την εργασία δεν πάει χώρια από την αυτονόητη για την Αριστερά υπεράσπιση του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων να συμβιώνουν και να παντρεύονται .

Στον χθεσινό διαδικτυακό διαπληκτισμό που είχα με μερικούς από τους ''βαρβάτους'' που προανέφερα ,που σημειωτέον ήσαν ψηφοφόροι και υποστηρικτές του Σύριζα από τον Γενάρη, συνειδητοποίησα πως ο καθένας πίστευε πως ο Σύριζα ήταν κάτι διαφορετικό. Υπήρχαν ,κι όμως, άνθρωποι που νόμιζαν ότι ο Τσίπρας πολεμάει κάποια ''νέα τάξη πραγμάτων'' που απειλεί την εθνική μας ύπαρξη,την φυλετική μας καθαρότητα και την χριστιανική μας ταυτότητα. Δεν ξέρω αν είναι αποκλειστικό λάθος του Σύριζα ή δικιά τους παρανόηση επειδή είναι πολιτικά ανίδεοι , αλλά σίγουρα κάπου σφάλαμε κι εμείς και οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί στην πορεία.

Στην χθεσινή αντιπαράθεση ,μου αποδόθηκαν οι όροι ''πουσταριό'' ,''λούγκρα'' ''ανώμαλος'' ''μαλάκας'' ''σκατόπουστας'' και πολλά άλλα (ήσαν εφευρετικοί δεν μπορώ να πω ) ,έμαθα ότι δεν ξέρω ποιος είναι ο πατέρας μου και με προέτρεψαν να πάω να ξεσκιστώ με τις άλλες ''λούγκρες'' . Υπήρξαν και εικόνες φυσικά ,υπήρξαν και απειλές βίας (είπαμε είναι ''πολύ''άντρες ) και πολλά άλλα που δεν μπορώ να τα μεταφέρω ,υπάρχουν άλλωστε δημόσια , γιατί δεν τα χωράει υγιής ανθρώπινος νους.

Οι Αριστεροί τους αγώνες τους δίνουν στον δρόμο και στην κοινωνία.Πουθενά αλλού. Αλλά ειλικρινά βαρέθηκα να βλέπω φασίστες ,καθαρούς και ατόφιους, να πιστεύουν ότι είναι υπεράνω νόμων και πολιτείας να προκαλούν τόσο αισχρά το δημόσιο αίσθημα και να προσβάλλουν χυδαία συμπολίτες μου ,αποφάσισα οι ''άντρες'' αυτοί να μετρήσουν την ''αντρίλα'' τους στα δικαστήρια. Δεν θα πολεμηθεί έτσι το μίσος ,ο φόβος και η σκατοψυχιά ,απλά η δημοκρατία θα αναμετρηθεί  για μια ακόμα φορά με την ζούγκλα για να ζυγίσουν τις δυνάμεις τους.

Και έτσι λοιπόν αυτός ο μάγκας ο χθεσινός ,που επαίρεται ότι έκανε δυο γιους ''κανονικούς'' και όχι ''πούστρες'' ,ο οποίος θυμίζω για να μην το ξεχάσω ποτέ εγώ ,ψήφιζε και στήριζε Σύριζα,  θα κάνει επιτέλους κάτι χρήσιμο στη ζωή του. Το πρόστιμο που θα επιδικάσει το δικαστήριο θα πάει ατόφιο σαν την ''αντρίλα'' του σε ιδρύματα που το έχουν ανάγκη.

Διαβάζοντας τα εμετικά του σχόλια , για τις πούστρες ,το Ορθόδοξο Χριστιανικό έθνος και το κράτος που πρέπει μάλλον να έχει χριστιανικό νόμο αντί συντάγματος θυμήθηκα τα λόγια του ποιητή.

Έχουμε ακόμα να κλάψουμε πολύ ,ώσπου να μάθουμε τον κόσμο να γελάει.

Καλές γιορτές, υγεία και καλούς αγώνες...

Υ.Γ Αυτός ο άνθρωπος μεγάλωσε δυο παιδιά για τα οποία χαίρεται που είναι ''φυσιολογικά''. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μεγαλώσουν παιδιά για να τα μάθουν να αγαπάνε και να είναι ευτυχισμένα. Ο πρώτος έχει τις ευλογίες της πολιτείας ,οι δεύτεροι όχι. Ας ψάξουμε όλοι μαζί για το λάθος...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις