Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι συμβαίνει με τα άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ;

Πάτρα: Τι συμβαίνει με τα άδεια ράφια στ...

Οι προμηθευτές πάγωσαν τις πωλήσεις καθώς εκκρεμούν ανεξόφλητες επιταγές

Την ίδια στιγμή που οι ανακατατάξεις στον χώρο του λιανεμπορίου της χώρας είναι μεγάλες και ραγδαίες, αίσθηση προκαλούν τα άδεια ράφια σε αρκετά καταστήματα δύο μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, εκ των κορυφαίων της ελληνικής αγοράς. Το φαινόμενο είναι εμφανές και στην αγορά της Πάτρας, είναι μάλιστα γενικευμένο σε καταστήματα που ανήκουν στις εν λόγω εταιρίες.

Σε κάποιες περιπτώσεις (τουλάχιστον 10 σουπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, από την μια άκρη ως την άλλη) οι ελλείψεις προϊόντων και τα άδεια ράφια βγάζουν μάτι. Σε κάποια καταστήματα αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα άδεια ράφια είναι περισσότερα από τα γεμάτα.

Προκειται για ελλείψεις προϊόντων που οφείλονται στο ότι αρκετοί προμηθευτές, ακόμη και πολυεθνικές επιχειρήσεις, περιόρισαν τις παραδόσεις εμπορευμάτων ζητώντας την εξόφληση μέρους των προηγούμενων οφειλών.

Πάντως η εκ νέου χρηματοδότηση από τις τράπεζες του ενός εκ των δύο ομίλων με 25 εκ. ευρώ και η συνεισφορά των μετόχων με 5 εκ. ευρώ έχει αμβλύνει σχετικά το φαινόμενο των άδειων ραφιών, ενώ η εξαγορά του Βερόπουλου από την Μετρό δίνει ελπίδες για ανάκαμψη του έτερου ομίλου. Εξάλλου οι τράπεζες είναι εν μέρει υποχρεωμένες να στηρίξουν τις δύο εταιρείες καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις στην αγορά θα είναι ανυπολόγιστες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένονται λουκέτα σε κάποια καταστήματα.

Πουλήθηκαν στη «ΜΕΤΡΟ» τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος

Ηλεία: Έκλεισε supermarket στον Πύργο – 15 εργαζόμενοι στην ανεργία

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις