Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία-Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία από την ΕΙΝΑ

Πάτρα: Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα ...

Πληρώθηκαν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας, λέει η ΕΙΝΑ

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ αναφέρει:"Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το3ο μνημόνιο απέναντι στους δανειστές, έρχεται πλέον να χτυπήσει την καρδιά των εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος ότι θα επέλθει το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης όπως την γνωρίζουμε και θα υπάρξει ένας νέος κύκλος βάρβαρων μέτρων απέναντι στο κόσμο της εργασίας που θα πλήξουν κυρίως τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας.

Από την άλλη εμείς και οι ασθενείς που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή, ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα την οριακή πια κατάσταση των νοσοκομείων. Ξέρουμε πολύ καλά πως την ίδια στιγμή που η γενικευμένη φτωχοποίηση και η υποτυπώδης λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οδηγούν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία, τα οποία - λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών - είναι πλέον υπό κατάρρευση.

Κάθε νέα περικοπή του προϋπολογισμού σημαίνει λιγότερο προσωπικό, περισσότερες ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, λιγότερα χειρουργικά τραπέζια και κλίνες ΜΕΘ σε λειτουργία, όλο και μικρότερο αριθμό σημαντικών εργαστηριακών εξετάσεων. Σημαίνει συνεχείς περικοπές αποδοχών και μισθούς πείνας, συνεχή συρρίκνωση εφημεριακών προγραμμάτων, σημαίνει τελικά συνθήκες δουλειάς χωρίς αξιοπρέπεια.  Μέσα σ’ αυτό το εφιαλτικό τοπίο, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να κινητοποιηθούμε. Όσο μένουμε απλά οργισμένοι, τίποτα δεν θ’ αλλάξει. Δίνοντας καθημερινά την μάχη για να κρατήσουμε τα νοσοκομεία σε λειτουργία, χρειάζεται να στείλουμε και ένα μήνυμα αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική που μας έχει φέρει σ’ αυτή την κατάσταση.  Η Γενική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποτελεί ένα ακόμα σταθμό στον αγώνα του λαού και των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών ενόψει και της ψήφισης ενός ακόμη αντιαναπτυξιακού, αντεργατικού και αντικοινωνικού προϋπολογισμού λιτότητας και κοινωνικής κατεδάφισης.  Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να βρεθούν με όλους τους πολίτες της Αχαΐας στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 03/12 από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 10:30. Φτάνει πια η κοροϊδία με τα ισοδύναμα!! Χρηματοδότηση ΤΩΡΑ για την Υγεία- Όχι άλλα χρήματα στις τράπεζες!!  Να μην πληρώσουμε για πολλοστή φορά εμείς τη κρίση τους!

Μετά από την αποφασιστική κινητοποίηση των γιατρών των Κέντρων Υγείας της Αχαΐας και την άρνησή τους για πρώτη φορά, να συμμετέχουν στα προγράμματα εφημεριών του τρέχοντος μήνα, η 6η ΥΠΕ έσπευσε να αποπληρώσει στους γιατρούς των ΚΥ της περιοχής ευθύνης της, τους μήνες Απρίλιο ως Ιούνιο στις 27/11 και δεσμεύτηκε με σημερινή της ανακοίνωση για την αποπληρωμή των μηνών Ιούλιο ως Σεπτέμβριο το πιθανότερο στις 12 Δεκεμβρίου. Δεσμεύτηκε, στο ίδιο έγγραφο για τη γρήγορη εκκαθάριση του 4ου τριμήνου προκειμένου να πληρωθεί τον Ιανουάριο του 2016 και για τις οφειλές των περικομένων ποσών του έτους, γίνεται προσπάθεια να αποπληρωθούν με όχημα την τροπολογία που κατατέθηκε χτες και αφορά διάφορα ζητήματα της τρέχουσας καθημερινότητας (παράταση θητείας επικουρικών και ειδ/νων, καθιέρωση της δυνατότητας πληρωμής πρόσθετων εφημεριών σε ειδ/νους και ιατρούς των μονάδων ΠΕΔΥ/ΚΥ, δυνατότητα αποπληρωμής οφειλομένων από τα έσοδα των νοσοκομείων και των ΥΠΕ κ.α: http://www.ygeianet.gr/images/site/1502/49511_large/tropologia.pdf).

Η κινητοποίηση αυτή και η έκταση που πήρε με την εμπλοκή των Δημάρχων των πόλεων του νομού μας και την αντίδραση των γιατρών των ΚΥ εκτός Αχαΐας που δεν είχαν καταθέσει προγράμματα μέχρι σήμερα, ανοίγει ένα δρόμο συζήτησης και πράξης που θα οδηγήσει σε νέους αγώνες την επόμενη περίοδο, τέτοιους που θα αμφισβητηθεί στην πράξη η πορεία διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και μάλιστα εν όψει της κατάθεσης του Ν/Σ “σκούπα” του Υπ. Υγείας μέσα στο μήνα και του Ν/Σ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας την αμέσως επόμενη περίοδο".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις