Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την επίσημη πρεμιέρα του φιλμ "Ουζερί Τσιτσάνης" στην Αθήνα - Παρέστησαν πολλές γνωστές προσωπικότητες

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την επίσημη πρεμιέρα του ...

Το φιλμ που συγκίνησε το κοινό, θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες και της Πάτρας από τις 3 Δεκεμβρίου

Στη Θεσσαλονίκη, την περίοδο 1942-1943, στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, μας μεταφέρει η νέα κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης» που από την προσεχή Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 ξεκινά να προβάλλεται στις αίθουσες, και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Το φιλμ διανέμει στους κινηματογράφους η εταιρεία Feelgood.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 προβλήθηκε για πρώτη φορά σε κοινό, στη διάρκεια της πανελλήνιας πρεμιέρας της στο θέατρο Παλλάς, στην οδό Βουκουρεστίου στην Αθήνα, η νέα ταινία του Μανούσου Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης» σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV.

Στην επίσημη πρώτη προβολή του «Ουζερί Τσιτσάνης» έδωσαν το παρών όλοι οι ηθοποιοί και συντελεστές της ταινίας, ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, στο βιβλίο του οποίου βασίστηκε το σενάριο του φιλμ, η οικογένεια Τσιτσάνη καθώς και δεκάδες καλεσμένοι από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής και των media, που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το χρονικό μιας ερωτικής ιστορίας στην κατοχική Θεσσαλονίκη του 1944.

Το κοινό καλωσόρισαν και χαιρέτισαν η Ειρήνη Σουγανίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Feelgood και ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης. Πριν την έναρξη της προβολής της ταινίας, μια έκπληξη περίμενε τους καλεσμένους: η Ανατολή Μαργιόλα μάγεψε τους παρευρισκόμενους με μια a Capella ερμηνεία της «Αχάριστης» του Βασίλη Τσιτσάνη.

Μεταξύ άλλων, στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν, όπως αναφέρει το σάιτ cinemag.gr, οι σκηνοθέτες Νίκος Κούνδουρος, Νίκος Περάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλέξης Αλεξίου, Τάσος Μπουλμέτης, Όλγα Μαλέα και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Βασίλης Κατσούφης, οι ερμηνεύτριες Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Μαριέττα Φαφούτη και Βίκυ Καρατζόγλου, οι συνθέτες Σταύρος Ξαρχάκος, Χρήστος Νικολακόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος και Νίκος Πλατύραχος, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και ο Οδυσσέας Ιωάννου, οι ηθοποιοί Ρίκα Διαλυνά, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Πιατάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Κατερίνα Διδασκάλου, Ντίνος Καρύδης, Ζέτα Δούκα, Τατιάνα Παπαμόσχου, Μαριάννα Τουμασάτου, Μαρία Κορινθίου, Αίας Μανθόπουλος και Λίνα Σακκά, ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο Γιώργος Λιάνης αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Μανώλης Γλέζος.

*Στην ταινία παίζει και ο Πατρινός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Οι φωτ. είναι studio Kominis.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight