Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας - Ας κυβερνήσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας, αν δεν μπορεί ας παραιτηθεί

Ιάσονας Φωτήλας - Ας κυβερνήσει επιτέλου...

Ακόμα είπε πως είναι στενάχωρο να βλέπουμε να παραπαίει η αξιωματική αντιπολίτευση

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας του «Ποταμιού», μίλησε στην εκπομπή «Φωνή της Ελλάδας» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τους δημοσιογράφους Γιώργο Διονυσόπουλο και Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, το πρωί της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου 2015.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την τοποθέτηση του.

•           Το Ποτάμι, θεωρώντας αναγκαία την αλλαγή του εκλογικού συστήματος – όπως άλλωστε έχουν δηλώσει κατά καιρούς και σχεδόν στο σύνολό τους οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας-, σήμερα το απόγευμα θα παρουσιάσει την πρότασή του για την «ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος».

•           Η συναίνεση και η συνεννόηση προϋποθέτουν τη βούληση. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις της και το μόνο που επιζητά από τα άλλα κόμματα είναι ή να γίνουν συνένοχοί της ή να αποτελέσουν τη δικαιολογία της ότι δεν πέτυχε το στόχο της, γιατί δεν την βοήθησαν.

•           Αποτελεί πεδίο προβληματισμού η μείωση του ποσοστού του Ποταμιού. Οι λόγοι είναι τόσο εξωγενείς όσο και ενδογενείς. Όλα αυτά όμως θα συζητηθούν στο συνέδριο του Φεβρουαρίου. Όμως, δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας.

•           Είναι στενάχωρο να βλέπουμε να παραπαίει η αξιωματική αντιπολίτευση.

•           Το Ποτάμι ποτέ δεν στήριξε το μνημόνιο. Το μνημόνιο που υπογράφτηκε το καλοκαίρι ήταν το έργο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και αναγκαστήκαμε να το ψηφίσουμε γιατί τέθηκε το ερώτημα: ή το ψηφίζουμε και προσπαθούμε να το καλυτερέψουμε – όπως ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε- ή βγαίνουμε από την ευρωζώνη. Το ψηφίσαμε και ζητήσαμε να το καλυτερέψουμε συνεργαζόμενοι όλοι μαζί. Ο κ. Τσίπρας το ψήφισε και ζήτησε να το καλυτερέψει μόνος του ή μαζί με τον κ. Καμμένο. Ας το πράξει και ας αναλάβει τις ευθύνες του.

•           Το Ποτάμι είναι ένα κεντρώο προοδευτικό κίνημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις