Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Φεστιβάλ σύγχρονου χορού από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου στο act της Πάτρας

Φεστιβάλ σύγχρονου χορού από τις 7 έως τ...

Συμμετέχουν σημαντικές ομάδες σύγχρονου χορού της Αθήνας και χορευτές της Πάτρας

Το θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα παρουσιάζει το Dance Act One, ένα φεστιβάλ σύγχρονου χορού για μικρά σχήματα διάρκειας μίας εβδομάδας. Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 μερικές από τις πιο σημαντικές ομάδες σύγχρονου χορού της Αθήνας και πολλοί ακόμα χορευτές από Αθήνα και Πάτρα θα μετατρέψουν τη σκηνή του θεάτρου act σε μια κυψέλη χορού και κινησιολογικής δημιουργίας.

Συμμετέχουν οι ομάδες Λυδία Λίθος, Yelp  Danceco, Alma Libre, MAN-ΆΡΤΕΜΙΣ Λαμπίρη, Soyuz, KYBOΣ Alea Jacta Est και οι χορευτές Νίκος Λυμπεράτος, Γιάννης Αντωνίου, Ειρήνη Ατματζίδη, Ελένη Καλαντζοπούλου, Νίκη Στεργίου, Μαργαρίτα Τρίκκα, Κάντυ Καρρά, Άρτεμις Λαμπίρη, Σταύρος Αποστολάτος, Αναστασία Μπρουζιώτη, Τζένη Βαγκοπούλου, Νικολέτα Καρμίρη, Ιωάννα Αποστόλου, Βιτόρια Κωτσάλου, Αλέξανδρος Μιστριώτης, Μπετίνα Παναγιωτάρα, Σίλια Καρφοπούλου.

Καθημερινά θα παίζονται δύο διαφορετικές παραστάσεις χορού με συνολική διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Δευτέρα 7/12:

“Beauty and the Beast” από την ομάδα Soyuz, “ΜΕΤΑ” από την ομάδα MAN- APTEMIΣ ΛAMΠIPH

Τρίτη 8/12 :

“Beauty and the Beast” από την ομάδα Soyuz, “ΜΕΤΑ” από την ομάδα MAN- APTEMIΣ ΛAMΠIPH

Τετάρτη 9/12:

Race to Grace  από την ομάδα Alma Libre,  «Σμήνος»  δομημένο improvisation jam με το Νίκο Λυμπεράτο και τη συμμετοχή 6 χορευτών

Πέμπτη 10/12:

“Race to Grace”  από την ομάδα Alma Libre,  «Σμήνος»  δομημένο improvisation jam με το Νίκο Λυμπεράτο και τη συμμετοχή 6 χορευτών, “A Chair’s tragedy” από την ομάδα Λυδία Λίθος

Παρασκευή 11/12:

“That Girl (and every girl)” από την ομάδα KYBOΣ Alea Jacta Est , “A Chair’s tragedy” από την ομάδα Λυδία Λίθος

Σάββατο 12/12:

“That Girl (and every girl)” από την ομάδα KYBOΣ Alea Jacta Est , «Ααυτό είναι, όχι άλλο, μόνον αυτό» από την ομάδα Yelp Danceco.

Κυριακή 13/12:

«Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνον αυτό» από την ομάδα Yelp Danceco.

Έναρξη παραστάσεων καθημερινά στις 21.30 το βράδυ.

Είσοδος: 10€

Ομαδικές κρατήσεις -Φοιτητικά: 8€

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 και 6936122263

Χορηγός Φεστιβάλ: TAG

DANCE ACT ONE - ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Soyuz

Title: Beauty and the Beast

Credits: Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη (Soyuz dance company) Χορεύτρια: Μαργαρίτα Τρίκκα

Ψηφιακή εικόνα: Μάνος Αρβανιτάκης  Μουσική:  Ανάργυρος Δενιόζος

Σχεδιασμός φωτισμού/φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης  Κουστούμι: Μικαέλα Λιακατά. Make up artist - Λία Αποστολοπούλου.                                                                                                                                                                                                      Ευχαριστούμε τον Βασίλη Σκαρμούτσο, τον Χρήστο Ατζινά, την Φρόσω Τρούσα και το Dance Cultural Centre.

“Όποιος παλεύει με τέρατα, πρέπει να προσέξει να μη γίνει τέρας. Και όταν κοιτάς πολλή ώρα μέσα σε μια άβυσσο, κοιτάει και η άβυσσος μέσα σε σένα.”

Φρίντριχ Νίτσε, «Πέρα απ’ το καλό και το κακό»

Η διαδρομή του κάθε ανθρώπου είναι άμεσα συνυφασμένη με την κοινωνική του θέση. Αλλά στην αναμέτρησή μας με τη ζωή είμαστε έτσι κι αλλιώς αδύναμοι και μόνοι.

Η παράσταση αποτελεί απόρροια έρευνας της έννοιας «φασισμός» όπως αυτή καθρεφτίζεται στην σιωπηλή άτυπη γλώσσα του σώματός μας, όπως αυτή προκύπτει στα δεδομένα κοινωνικά και πολιτικά πλαίσια που βιώνουμε. Σχεδιάζουμε την πορεία ενός χαρακτήρα όπου επί σκηνής παρακολουθούμε την πορεία του και πως αυτή τον οδηγεί στην επιλογή να ασπαστεί μια συγκεκριμένη ιδεολογία και στον εκφασισμό.

Σε μια πλαστή θεατρική πραγματικότητα, ζωντανεύει ένα «σύμπαν» με την πολιτική διάσταση του κόσμου μας σήμερα, όπου  η ανθρώπινη ύπαρξη αποδίδεται κινησιολογικά, στα πλαίσια διερεύνησης του τέρατος που ελλοχεύει μέσα μας - και αποκαλύπτεται στην εποχή μας - μέσα από πράξεις σκληρές και παράλογες.

Duration: 25 λεπτά

Man – ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΑΜΠΙΡΗ

Title: META

Credits: Σύνθεση / χορογραφία: Άρτεμις Λαμπίρη

Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξανδρος Καραδήμος & Chopin prelude op.28 no.15

Ερμηνεύουν Κάντυ Καρρά, Άρτεμις Λαμπίρη

Καλλιτεχνική σύμβουλος: Χαρά Κότσαλη

Ενδυματολόγος: Δήμητρα Λιάκουρα

Φωτογραφικό υλικό/αφίσες/flyers: Διονύσης Τσούσης & Σταύρος Πετρόπουλος

Trailer: Σταύρος Συμεωνίδης

Παραγωγή: Ομάδα χορού MAN ( http://artemislampiri.wordpress.com/)

Με την υποστήριξη των:

Duncan Dance Center, Dance Cultural Center, Kinitiras residency center and Topos Kinisis Dance

Duration: 30 λεπτά

Info: Το ΜΕΤΑ είναι ένα χορογραφικό έργο που πραγματεύεται την ανθρώπινη αντίδραση μετά από ένα μεγάλο σοκ ή μια μεγάλη μάχη. Φωτογραφίζει τη στιγμή όπου κανείς συνειδητοποιεί πως η ζωή συνεχίζεται είτε αυτός το θέλει, είτε όχι. ΜΕΤΑ από κάθε μάχη, κανείς προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του για να συνειδητοποιήσει ποια χαρακτηριστικά του έχουν αλλάξει, τι έχασε και τι κέρδισε. Το ΜΕΤΑ είναι μια κινούμενη εικόνα, που παρενθέτει την ένταση της ακούσιας συνέχισης της ζωής.

Το ΜΕΤΑ ξεκίνησε ως έρευνα στο πλαίσιο των 110 ετών απ’ τη συγγραφή του μανιφέστου της Ισιδώρας Ντάνκαν το Μάιο του 2013 στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν στην Αθήνα και έκτοτε έχει παρουσιαστεί στο ARC dance festival το Μάιο του 2014, στο “Θησείον ένα θέατρο για τις Τέχνες” τον Ιούνιο του 2014, το Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων το Μάιο του 2015 και το Διεθνές συνέδριο “Athens is Dancing” τον Ιούνιο του 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Alma Libre

Tίτλος: Race to Grace

Credits: Ιδέα – Χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη

Χορευτές: Σταύρος Αποστολάτος , Αναστασία Μπρουζιώτη

Μουσική: Μάνος Κοπανάκης

Μουσική παραγωγή: Γιάννης Ρωμανός

Φωτογραφία: Κατερίνα Καραταίρη

Light Design: Εβίνα Βασιλακοπούλου

ενδυματολογία: Αντωνία Μιχαλιού

Info: Δύο άνθρωποι μπορούν να λειτουργήσουν σαν τον απόλυτο μηχανισμό. Κινούνται  συνέχεια μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο όμως  δεν προλαβαίνουν να σκεφτούν, δεν προλαβαίνουν να αισθανθούν, δεν προλαβαίνουν να ανασάνουν.  Βρίσκονται σε έναν  συνεχές παιχνίδι. Μέσα  σ’ αυτό  η ανάγκη τους  να μείνουν ενωμένοι  γίνεται μεγαλύτερη  και  τα ένστικτα  τους  δυναμώνουν με σκοπό να μπορέσουν  να επιβιώσουν δημιουργώντας  συνεχώς  νέες συνθήκες ισορροπίας.

Η ιδέα βασίζεται στο λογοπαίγνιο grace (χάρη, ευλογία) και race (αγώνας).

Duration: 15 λεπτά.

ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ

Tίτλος: Σμήνος - μία παράσταση δομημένου αυτοσχεδιασμού.

Credits: Σύλληψη: Νίκος Λυμπεράτος

Ερμηνεία: Γιάννης Αντωνίου, Ειρήνη Ατματζίδη, Ελένη Καλαντζοπούλου, Νίκος Λυμπεράτος, Νίκη Στεργίου.

Μουσική: Γιάννης Μουρτζόπουλος

Κείμενα: Λάο Τσε

Info: Το σμήνος συγκεντρώνεται. Κάποτε τα μέλη του κινούνται ξεχωριστά, μόνα τους, κάποτε ενώνονται σε μικρές ομάδες, κάποτε χωρίζουν, κάποτε ξανασμίγουν, ακολουθώντας ένα αίσθημα, μία απόφαση. Κάποτε σμίγουν όλα μαζί και γίνονται πάλι ένα σμήνος.

Διάρκεια: 30 λεπτά

KYBOS – Alea Jacta Est                                                                                                                               Tίτλος: That Girl (and every girl)                                                                                                 Credits: Χορογραφία/σκηνοθεσία : Βασίλης Σκαρμούτσος.   Ερμηνεία - Τζένη Βαγκοπούλου.

Εμπνευσμένο από το ποίημα της Κατερίνας Γώγου “Οι λυπημένες μητέρες στα σούπερ μάρκετ”, το “That girl” διερευνά τη γυναικεία ψυχοσύνθεση . 'Όπως αυτή έρχεται αντιμέτωπη με τη πραγματικότητα σε ένα τυχαίο χρόνο και χώρο και όπως αυτή παίρνει διάφορες μορφές κατά τη καθημερινότητα μιας γυναίκας αλλά και στη διάρκεια της ζωής της.                                                                               Διάρκεια - 40 λεπτά.

Yelp

Tίτλος - "αυτό είναι, όχι άλλο, μόνον αυτό"

Χορογραφία- Μαριέλα Νέστορα, Performer- Νικολέτα Καρμίρη, Ιωάννα Αποστόλου, Βιτόρια Κωτσάλου, Αλέξανδρος Μιστριώτης, Μπετίνα Παναγιωτάρα. Μουσική- Bernier Messier, Sibelius, Andy Cowton.

Ο τίτλος -σε απόλυτη σιγουριά – είναι ένα κλείσιμο του ματιού στην εποχή μας- της συνεχούς απροσδιοριστίας. Μια απροσδιοριστία  κουραστική αλλά και ανοιχτή σε διαδικασία μετασχηματισμού/μετατόπισης. Είμαστε σε μια ενδιάμεση περιοχή, έναν τόπο- κάπου ανάμεσα στο τέλος και την αρχή, ανάμεσα στο έκτακτο και το παγιωμένο, κάπου όπου δεν αρκεί ούτε το ατομικό εγώ, ούτε το συλλογικό εμείς.

Όλα συνυπάρχουν, το παλιό και το επερχόμενο, το συνεχές επείγον και το διαρκώς πιο εύθραυστο. Ο τόπος αυτός, ταυτόχρονα μας ανήκει, δεν χωράμε μέσα του, τον απαρνιόμαστε και τον αποδεχόμαστε, όλοι μαζί αέναα ξένοι, μετανάστες καθ'οδόν.

Ο τόπος αυτός μοιάζει άνυδρος μιας και η δημιουργία γεννιέται από την ερώτηση. Η ερώτηση προϋποθέτει υποκείμενο συνειδητό, ανάγκη, περιέργεια και αγάπη. Η ερώτηση αυτή μεταμορφώνει το τοπίο, αλλάζει τον άνθρωπο, για λίγο να σταθεί μέσα στην απροσδιοριστία ολόκληρος με το ερώτημα του, όχι πια α-νόητος αλλά νοηματοδοτημένος. Κι αν αντέξει να μείνει εκεί και κρατήσει το βλέμμα του στο κενό, θα έρθει μια στιγμή συγκίνησης.

Τότε η απροσδιοριστία διαλύεται και ξεθωριάζει, γιατί στον ιερό τόπο της συγκίνησης, για καθένα από μας – αυτό είναι, όχι άλλο, μόνον αυτό.

Διάρκεια: 35 λεπτά.

Χοροθέατρο Λυδία Λίθος

Tίτλος: "Chair's Tragedy"

Credits: Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Φένια Αποστόλου

ερμηνεύει η Σίλια Καρφοπούλου

Μουσική: Casta Diva από τη Norma του Vincenzo Bellini

Σκηνογραφία-Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου – Νικόλαος Ζαβαλιάρης – Κρίνα Βροντή

Ειδικές κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος

Βοηθός παραγωγής: Σταύρος Ράγιας

Φωτογραφίες από την παράσταση: Ευδοκία Βεροπούλου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χαράλαμπος Μπερτσάτος

Παραγωγή: Χοροθέατρο Λυδία Λίθος

Μια γυναίκα με το βάρος μιας απουσίας.

Μια άδεια καρέκλα – η θύμησή του. . .

Μια Άρια που γίνεται εμμονή. . .

Ένα έργο δωματίου για μια ύπαρξη παγιδευμένη στο παρελθόν.

Ένα δράμα που επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ.

Το Chair's Τragedy έχει παρουσιαστεί στα ακόλουθα φεστιβάλ: DanceWeek Festival, Myllos Pappa Theatre, Larissa. It's LIQUID International Art Show-Contemporary Venice at Palazzo Flangini, Venice, Italy.  Στα πλαίου του 3rd Open September Festival στο THEATROVICTORIA στην Αθήνα. Garden Theatre in Thessaloniki, 2014.  Dance Days 4 International Festival at the Venizeleio Conservatory in Chania, Crete, 2014. 3η πλατφόρμα σύγχρονου Ελληνικού χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2008.  ΓΕΦΥΡΕΣ Αθήνα Βερολίνο. 15 Quinzena de Danca de Almada, Portugal. Νύχτες NOVA PARS στο θέατρο Altera Pars. 1ο Pocket Theatre Festival in Athens Θέατρο Φούρνος (2ο Βραβείο). Video Art Festival Τεχνόπολις, Γκάζι. 13ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την υποστήριξη του Ιδρύματος και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διάρκεια: 20 λεπτά

Χορηγός Φεστιβάλ:  Tag

Εκ των υποστηρικτών της διοργάνωσης είναι και το thebest.gr.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ: GALAXY HOTEL, NoiseBoxStudio, Εκπαιδευτικός Οργανισμός Πρόσημο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture