Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όταν πάς για ποτό και πέφτεις πάνω σε θέατρο- Μια βραδιά στο Tag με το thebest

Όταν πάς για ποτό και πέφτεις πάνω σε θέ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Tης Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Σκοτάδι, ποτό, παρέα και θέαμα, όλα σε ένα, το ίδιο βράδυ, στην καρδιά της πόλης, με θέα τους περαστικούς που μεταφέρουν την χαλαρότητα του τριημέρου περνώντας από την Αγίου Ανδρέου και την Παντανάσσης, σίγουροι ότι δεν υπάρχει καμία έκπληξη να τους περιμένει στη γωνία, εκεί όπου συνήθως σε καρτερούν όλα σε τούτο τον -κατά τ΄άλλα- ...κυκλικό  βίο.

Κάποια στιγμή τους βλέπεις να σταματάνε, να κοιτάζουν μέσα στο bar με το ανοικτό στόμα της εκπλήξεως και την απορία ζωγραφισμένη ως ρυτίδα στο ύψος του μετώπου. Ακολούθως τους εντοπίζεις να χαμογελούν με το μειδίαμα της  διευρυμένης απορίας για αυτούς τους δυό στην υπερυψωμένη γωνία του bar που βγάζουν τα ρούχα τους για να κολυμπήσουν, ενώπιον των δεκάδων θαμώνων που τους παρακολουθούν με ουίσκι και μπύρα στα χέρια, όπως περίπου παρακολουθεί  μια παρέα τον ταλαντούχο φίλο που είθισται να είναι η «ψυχή» της.

Η απάντηση στο όλο σκηνικό, είναι bar theatre και εγώ είχα την ευκαιρία να συστηθώ για πρώτη φορά μαζί του το βράδυ της Κυριακής στο tag στην έναρξη του best comedy week. Η γνωριμία είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας ενδιαφέρουσας  νέας σχέσης.  Όταν φεύγεις, θέλεις να το... ξαναδείς.

Οι λόγοι πολλοί. Σαφώς ο ένας έχει να κάνει με την οικειότητα της αμεσότητας. Αυτό που συμβαίνει στην άκρη του bar είναι ένα κομμάτι της συντροφιάς, δεν μεσολαβεί καμιά σκηνή.

Οι ηθοποιοί είναι μπροστά σου και σε μιμούνται με τον τρόπο που μόνο το θέατρο μπορεί να ρίξει έναν προβολέα σε μια μικρή ή μεγάλη σου σκέψη, σε μια έγνοια ή σε ένα σου «κόλημμα» και να δράσει με ένα μήνυμα την ώρα που το υποσυνείδητό σου είναι ...ανυποψίαστο.

Όσο τους παρακολουθείς μπορείς να συμπεριφερθείς με την χαλαρότητα που αρμόζει σε ένα bar, ακόμη και να μιλήσεις στον διπλανό σου χωρίς το ενοχλητικό «σσσσσσττττ» της κυρίας με το μαλλί-φωλιά στο πίσω κάθισμα.

Μπορείς, αν προσφέρεται και το bar, όπως εν προκειμένω το tag, να παρακολουθείς και τους περαστικούς που με ένα περίεργο τρόπο απορροφώνται από το σκηνικό και να αναλύσεις τον τρόπο με τον οποίο το μέσα επικοινωνεί με το έξω κάνοντας το bar theatre επί της ουσίας μέρος του πεζοδρομίου και του δρόμου σε μια ενδιαφέρουσα ζύμωση, αλλά και να γελάσεις με τους ανυποψίαστους που μπαίνουν μέσα και βλέπουν ξαφνικά ένα ζευγάρι να μαλώνει μεγαλοφώνως προς τέρψη των θαμώνων.

Στο θέατρο του bar συμμετέχεις με όποιο τρόπο θες και μετά τη λήξη μπορείς και να τα πιείς με τους ηθοποιούς που γίνονται και  φίλοι, ενώ αν δεν σου αρέσει το θέαμα, παραγγέλνεις άλλο ένα ποτό και επικεντρώνεις την προσοχή σου στην παρέα.

‘Αν πάλι σου αρέσει, φεύγεις με την αίσθηση ότι η υπόθεση «ένα ποτό στο bar», μπορεί να είναι μια πραγματική απόλαυση αν η πόλη ξεκολλήσει από τις έρπουσες συνήθειές της και ανοίξει την πόρτα σε νέα πράγματα, που κάνουν το μοίρασμα στόχο και την βραδιά εμπειρία.

Η παράσταση «Πρόταση γάμου» στο tag, έδειξε πόσο εύκολα κάποιος ανίδεος περί το bar theatre, όπως εγώ, μπορεί να μετατραπεί σε fun αρκεί να το γνωρίσει! Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Όπως με κάθε τι φρέσκο, ανεπιτήδευτο και δραστικά κεφάτο, που δεν το περιμένεις.

 

"Με το δεξί" ξεκίνησε το The Best Comedy Week - Μάγεψε η ξεχωριστή "Πρόταση Γάμου" στο χθεσινοβραδινό bar theatre event - Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις