Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Χριστουγεννιάτικο χωριό και δέντρο στην κεντρική πλατεία του Πύργου

Ηλεία: Χριστουγεννιάτικο χωριό και δέντρ...

Η ΔΗΚΕΠ σχεδιάζει να μετατρέψει την κεντρική πλατεία Πύργου σε χωριό του Αι Βασίλη

Ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγέννων, υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου που σχεδιάζει φέτος να μετατρέψει την κεντρική πλατεία της πόλης σε χώρα του παραμυθιού!

Και μπορεί το γιορτινό κλίμα τα τελευταία χρόνια να ήταν «φτωχό» και τον χριστουγεννιάτικο τόνο να τον έδινε κυρίως η αγορά με τις στολισμένες βιτρίνες, φέτος, γίνονται προσπάθειες, όλα να αλλάξουν!

Ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο χιονισμένο χωριό προβλέπεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς να στηθεί σε λίγες μέρες, από το ύψος του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου έως και το Επαρχείο, φιλοξενώντας όχι μόνο το σπίτι του Αι Βασίλη και τον αγαπημένο κοκκινοσκούφη παππού των μικρών παιδιών αλλά και το σπιτάκι που θα στεγάζει το  Ταχυδρομείο του Βόρειου Πόλου για να μπορούν οι λιλιπούτειοι να στείλουν τα γράμματα με τις επιθυμίες τους!

Ένα τεράστιο έλκηθρο αλλά και το αυτοκίνητο ρετρό του Αι Βασίλη θα τοποθετηθούν ανάμεσα σε δεκάδες στολισμένα δέντρα με πολύχρωμα γλειφιτζούρια πάνω σε χιονισμένες πλαγιές ενώ διάφορες άλλες χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα δημιουργήσουν μια μοναδική εικόνα για τα δεδομένα της πόλης.
Η είσοδος στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, θα είναι ελεύθερη για όλους, ωστόσο πίσω από το σπίτι του Αι Βασίλη με το καμπαναριό θα τοποθετηθούν και διάφορα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με αντίτιμο για όσους, μικρούς και μεγάλους θέλουν να συμμετάσχουν.     

Το σύνθημα για τη μετάβαση στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι θα δοθεί στις 11 Δεκέμβρη σε φαντασμαγορική εκδήλωση που ήδη σχεδιάζεται και θα πραγματοποιηθεί με πολύ μουσική, δώρα και χάπενινγκ.

Με το χρόνο να  μετρά αντίστροφα, οι προετοιμασίες για τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το χριστουγεννιάτικο χωριό είναι πυρετώδεις ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΠ αναμένεται από μέρα σε μέρα να λάβει και τις σχετικές αποφάσεις για την εταιρεία δημοσίων θεαμάτων που θα φέρει στην πόλη τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται και δωρεάν μετακίνηση παιδιών από τα δημοτικά διαμερίσματα με λεωφορεία κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Πύργου με το ΚΤΕΛ.

εφημερίδα Πρωινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις