Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πάτρα: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο ανοιχτό πρωτάθλημα αντισφαίρισης "Ι. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ"

Πάτρα: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τ...

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία

Η Πάτρα έβγαλε με τον καλύτερο τρόπο σε πέρας ένα ακόμα ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Διοργάνωσε αυτό το Σαββατοκύριακο το 6ο της open στη μνήμη του Ιωάννη Ασημακόπουλου, το 6οπαράλληλα στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και κατάφερε και αυτή τη φορά ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα.

Όχι μόνο με το να φροντίσει όλα όσα είχαν σχέση με το οργανωτικό κομμάτι, αλλά και με το κοιτάξει λεπτομέρειες, οι οποίες έδωσαν άλλο χρώμα και πρεστίζ στους αγώνες, όπως τα δώρα σε αθλητές και προπονητές ή την άμεση ενημέρωση και προβολή μέσω ηλεκτρονικής σελίδας! Πήραν μέρος 154 αγόρια και κορίτσια από διάφορες περιοχές της χώρας και ευχαριστήθηκαν αγώνες σε ιδανικές συνθήκες. Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν υψηλός και αυτή τη χρονιά και κατέδειξε την αναγνώριση του καθιερωμένου event απ’ όλους τους ανθρώπους του αθλήματος.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη στην κεντρική σάλα του Π.Ε.Α.Κ. «Δημήτρης Τόφαλος» και το διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της ομοσπονδίας (στην οποία ήταν πρόεδρος ο εκλιπών) με τη συνεργασία του δήμου Πάτρας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Αλκιβιάδης Σταματούρος στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, oΣωκράτης Γιαννούτσος στους παμπαίδες και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες.

 

Στα μετάλλια είχαμε τρεις πατρινούς με τους Μαργαρίτη Αλέξανδρο (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας) και Χατζηλυγερούδη Γεράσιμο (ΑΚ Ζωγράφου) να παίρνουν το ασημένιο, και τη Νεφέλη Καφάτου να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Πέρα από την Πάτρα και τις κοντινές περιοχές είχαν αθλητές κι αθλήτριες η Αθήνα, τα Χανιά, η Καβάλα, τα Γιάννινα, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, η Ναύπακτος, η Έδεσσα, η Φλώρινα και η Αλεξανδρούπολη. Καταγράφηκε πολύωρη δράση σε 14 τραπέζια και το πρόγραμμα κύλησε απολύτως ομαλά περιλαμβάνοντας φυσικά και τη διαβάθμιση σε όλες τις κατηγορίες. Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν υψηλό, ο συναγωνισμός και το θέαμα επίσης και μάλιστα δεν έλειψαν οι εκπλήξεις.

Ο Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΥΡΟΣ ΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΝΙΚΗ

Τη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η νίκη του Γιώργου Σταματούρου επί του Γιάννη Σγουρόπουλου στον τελικό των νέων. Ο 16άχρονος αθλητής εμφανίστηκε σε πολύ καλή κατάσταση και ξεπέρασε με 3-2 σετ τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, που από πέρσι στην κατηγορία των παίδων και μέχρι σήμερα είχε το απόλυτο σε κάθε αναπτυξιακό πρωτάθλημα, στο οποίο μετείχε! Επιπλέον, τον περασμένο μήνα κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων, ενώ πριν από λίγες ημέρες αναδείχτηκε νικητής στο απλό ανδρών του κυπριακού τουρνουά.

Ο Σταματούρος πιστοποίησε με αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα τη σημαντική αγωνιστική του πρόοδο. Κατέκτησε το τρίτο του χρυσό μετάλλιο φέτος, ενώ είχε αγωνιστεί σε δύο ακόμα τελικούς χάνοντας από τον Σγουρόπουλο. Σήμερα επικράτησε με 7-11, 11-4, 11-9, 9-11 και 11-7. Στα πέντε σετ κρίθηκε και ο «μικρός» τελικός όπου ο Στράτος Δαμιανής κατέβαλλε τον Δημήτρη Κορδούτη.

Στις νεάνιδες η Ελένη Σοφρά απέδειξε άλλη μια φορά ότι είναι κυρίαρχη κι έκανε το 5 στα 5 στα φετινά όπεν. Στο καθοριστικό ματς νίκησε με 3-1 σετ τη συμπαίκτριά της στον Τελαμώνα Σαλαμίνας Παναγιώτα Ανδριανού, η οποία επίσης είχε πετυχημένη πορεία από την πλευρά της, καθώς έφτασε στον τελικό για τρίτη φορά στη σεζόν (11-8, 11-5, 8-11, 11-3). Πιο ρευστά τα πράγματα στο παιχνίδι για τις θέσεις 3-4 όπου η Ελισάβετ Τέρπου λύγισε με 3-2 σετ την Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου.

Στους παίδες ο Αλκιβιάδης Σταματούρος (αδερφός του Γιώργου, γιοι και οι δύο θυμίζουμε, της παλιάς πρωταθλήτριας Ελλάδας Δέσποινας Δάνδουλα) πρόσθεσε το όνομά του στους φετινούς νικητές της κατηγορίας. Άρχισε μάλιστα, την προσπάθειά του ως νούμερο 8 του αγωνίσματος! Στον τελικό πήρε τη νίκη απέναντι στον Πατρινό Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη με 3-1 σετ (11-3, 3-11, 11-7, 11-6). Στον «μικρό» ο Αλέξιος Κουλουριώτης νίκησε τον Κωνσταντίνο Καραμαντζιάνη με 3-2 σετ.

Στις κορασίδες καταγράφηκε μία ακόμα συναρπαστική «μονομαχία» της Έλλης Φίσερ με την Ιωάννα Γερασιμάτου. Ήταν ο τρίτος μεταξύ τους τελικός στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η Γερασιμάτου προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά η Φίσερ ανέτρεψε την κατάσταση και με 3-2 πήρε το δεύτερο τρόπαιο φέτος (9-11, 7-11, 13-11, 11-5, 11-5). Το ίδιο αμφίρροπο και το παιχνίδι για την 3η θέση, όπου η Χανιώτισσα Μαρία Λαδάκη έκαμψε με 3-2 σετ τη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου.

Στους παμπαίδες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο τα δύο πρώτα φαβορί. Το νούμερο 2, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος, έδωσε γερή κόντρα με το νούμερο 1, τον πατρινό Αλέξανδρο Μαργαρίτη και ο νικητής κρίθηκε στην παράταση! Τα σετ 11-7, 5-11, 11-5, 6-11 και 12-10. Ο Γιαννούτσος πανηγύρισε την τέταρτη πρωτιά του, ενώ είχε συμμετοχή και στον τελικό του Μετσόβου, όπου είχε χάσει από τον Μαργαρίτη.

Η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου τέλος, επιβεβαίωσε ότι έχει τον πρώτο λόγο στην κατηγορία των παγκορασίδων. Κατέκτησε την 1η θέση για 4η φορά, ενώ συνάντησε δεύτερη φορά στον τελικό την Ιωάννα Μαδέση μετά το εναρκτήριο όπεν στο Πέρα. Η εξέλιξη 11-9, 11-5, 5-11 και 11-5. Στα πέντε σετ έληξε ο «μικρός» τελικός με νικήτρια τη Μαρία Δημητρίου απέναντι στη πατρινή Νεφέλη Καφάτου.

Η διοργανώτρια αρχή, ο δήμος και οι χορηγοί στάθηκαν δίπλα στην κοπιαστική προσπάθεια των παιδιών και με διάφορες προσφορές έκαναν ακόμα πιο ευχάριστη την παρουσία τους στους αγώνες. Στους συμμετέχοντες μοιράστηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια των αγώνων, χυμοί, γάλατα, κρουασάν, μπανάνες και πάστες ελιάς, ενώ με κλήρωση δόθηκαν συνολικά 27 δώρα με είδη πινγκ πονγκ και όχι μόνο. Τα …δωράκια τους είχαν και οι προπονητές με αναμνηστικά μπλουζάκια, λουκούμια από πατρινή εταιρία, συσκευασίες με ελιές και πάστα, ακόμα και μικρά τετράδια. Όλα αυτά ήταν προσφορές από τους χορηγούς.

Εξάλλου, λειτούργησε άψογα γι’ άλλη μια χρονιά το σάιτ των αγώνων (openpatras.com), δημιουργήθηκε σχετική σελίδα στο facebook (Οpen Patras 2015) και αυτές οι κινήσεις τόνωσαν σαφώς το πρεστίζ της διοργάνωσης. Δόθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες πριν από την έναρξη του τουρνουά, στη διάρκεια αυτού υπήρξε συνεχής ενημέρωση και μετά το τέλος του «ανέβηκαν» γρήγορα τα τελικά αποτελέσματα και οι φωτογραφίες των απονομών. Την ιστοσελίδα, όπως και τον λογαριασμό στο facebook, δημιούργησε ο προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Κατσικαδέλης.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ-ΚΟΣΜΗΜΑ»

Στο φινάλε των αγώνων έκανε σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Έδωσε συγχαρητήρια στην Τοπική Επιτροπή για την άρτια διοργάνωση κι ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση του «Δημήτρης Τόφαλος» για την εξασφάλιση του γυμναστηρίου. Για τη δεύτερη μάλιστα, υπογράμμισε ότι έκανε τα πάντα για να τηρήσει τα συμφωνηθέντα παρότι η απόφασή της προκάλεσε τριγμούς με το τοπικό σωματείο του Προμηθέα. «Τήρησε όμως, την υπόσχεσή της και παραχώρησε το γυμναστήριο-κόσμημα, στο οποίο είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 1999 το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης και η Ελλάδα είχε πανηγυρίσει την πρόκριση του Ντανιέλ Τσιόκα για το Σίδνεϊ. Η πράξη της διοίκησης του «Τόφαλος» ήταν για τα σημερινά δεδομένα εξόχως αντισυμβατική και μας γεννά ευχαρίστηση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Διαπιστώνουμε ότι πρωτάθλημα με το πρωτάθλημα το αγωνιστικό επίπεδο ανεβαίνει και στην Πάτρα. Οι αγώνες ήταν εξαιρετικοί και θεωρώ ότι ο φίλος μας ο Γιάννης Ασημακόπουλος μπορεί με αυτή την πρόοδο να αισθάνεται από εκεί ψηλά δικαιωμένος για τις προσπάθειες, που κατέβαλε τόσα χρόνια, να δει το άθλημα ν’ αναπτύσσεται και στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα». Τέλος, ο Μανώλης Κολυμπάδης ευχαρίστησε τους χορηγούς, όπως φυσικά και τον δήμο Πάτρας μέσω του παλιού διεθνούς μπασκετμπολίστα Τάκη Πετρόπουλου. Για τον δήμο τόνισε ότι η Τοπική Επιτροπή και το άθλημα έχουν την αμέριστη στήριξή του από τότε που εκλέχτηκε η νέα δημοτική αρχή κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η βοήθεια θα συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό και στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Τζόβολος ευχαρίστησε τους αθλητές, τη διοίκηση του γυμναστηρίου, τον δήμο, τους χορηγούς, τους διαιτητές και γενικά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των αγώνων.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν κατά σειρά η πρόεδρος στον Α.Ο. Παγώνα Πάτρας και σύζυγος του Ιωάννη Ασημακόπουλου, Παναγιώτα, στις παγκορασίδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος του σωματείου ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας, Νίκος Φιλιππακόπουλος, στους παμπαίδες, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΕΑΚ Πάτρας «Δημήτρης Τόφαλος» Κωνσταντίνος Κόντης, στις κορασίδες, ο υπεύθυνος αθλητικών θεμάτων του δήμου Πάτρας Τάκης Πετρόπουλος στους παίδες, ο Παναγιώτης Τζόβολος στις νεάνιδες και ο Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)

2. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός)

3. Στράτος Δαμιανής (Άρης Βούλας)

4. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

3. Ελισάβετ Τέρπου (Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

4. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Ολυμπιακός)

2. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Φοίνικες Πάτρας)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΠΑΟ Φυλής)

4. Ευάγγελος Μαλλιαρός (Ολυμπιακός)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Ιωάννα Μαδέση (Α.Ε.Ν. Κηφισιάς)

3. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Νεφέλη Καφάτου (Φαέθων Πάτρας)

Από το 2010, που άρχισε ο θεσμός, οι πατρινές επιχειρήσεις στηρίζουν σταθερά το ανοιχτό πρωτάθλημα της Τ.Ε.. Μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος ήταν και φέτος η εταιρία αναψυκτικών Λουξ, ενώ χορηγία πρόσφεραν ακόμα τα ξενοδοχεία Mediterranee Hotel, Delfini Hotel, Galaxy City Center Hotel, Airotel Achaia Beach, η εταιρία επεξεργασίας λαδιού Xenia, η βιομηχανία γάλακτος Πρώτο, η εταιρία λουκουμιών Κούλος, το εστιατόριο Κληματαριά, το κατάστημα αθλητικών ειδών GP Sports, η εταιρία Ι. Σακαλίδης Α.Ε., το γυμναστήριο Ευεξία και τα Σούπερ Μάρκετ Ανδρικόπουλος. Εξάλλου, τα 27 δώρα που κληρώθηκαν για τους συμμετέχοντες, προσφέρθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., από το κατάστημα ειδών πινγκ πονγκ GP Sports, από το DELFINI HOTEL, το HOTEL MEDITERRANΕΕ και το γυμναστήριο Ευεξία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports