Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Σωματείο Άνευ Ειδικότητας Νέων Ιατρών Αχαΐας στην απεργία της Πέμπτης

Πάτρα: Το Σωματείο Άνευ Ειδικότητας Νέων...

Καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο

Τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, ανακοίνωσε το Σωματείο Άνευ Ειδικότητας Νέων Ιατρών Αχαΐας, το οποίο καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνεται το πρωί της ίδιας ημέρας στο Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Όλγας. Η ανακοίνωση του Σωματείου, έχει ως εξής:

«Με τεράστιες τις ελλείψεις ως τώρα σε περιφερειακά νοσοκομεία όπου αγνοούν ειδικευόμενους ιατρούς καιρό τώρα, πλέον και τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αχαΐας, τον Αγ Ανδρέα και το Ρίο, αρχίζει να διαφαίνεται έντονα  το πρόβλημα.

Αρχής γενομένης από την Αναισθησιολογία, και έπονται κυρίως οι χειρουργικές ειδικότητες, όπου συνάδελφοι καλούνται να καλύψουν έως 10 εφημερίες το μήνα, χωρίς μάλιστα ρεπό.

Σε Αίγιο και Καλάβρυτα,  ειδικευόμενοι, αλλά και αγροτικοί που αποσπώνται παράτυπα να καλύψουν τα κενά στα εν λόγω νοσοκομεία, εφημερεύουν νύχτες χωρίς ούτε καν τα εργαστήρια, που κλείνουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όλη αυτή η κατάσταση αποδεικνύει ότι το πρόβλημα για τους νέους γιατρούς δεν υφίσταται μόνο στα χρόνια αναμονής, αλλά και στις συνθήκες άθλιες συνθήκες εργασίας που βιώνουμε καθημερινά

Η εντατικοποίηση από την άλλη λόγω του αυξημένου όγκου δουλείας, με 30 ή 36 ώρες συνεχόμενα στα νοσοκομεία, μειώνουν στο ελάχιστο την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ αφήνουν μηδαμινό προσωπικό χρόνο.

Συντασσόμαστε πλήρως λοιπόν στο πλευρό των ειδικευόμενων της χειρουργικής του Ρίο, που η επικείμενη αλλαγή στην εκ περιτροπή εφημέρευση ΡΙΟυ- ΑΓ. Ανδρέα θα τους αναγκάσει  να υποστούν έως 12 ή 13 εφημερίες.

Δε μπορεί η αναλγησία και η απροθυμία της εκάστοτε κυβέρνησης να δώσει πραγματική λύση για τη Δημόσια Υγεία, να φορτώνεται στις πλάτες των νέων ιατρών.

Το λεγόμενο  « παράλληλο πρόγραμμα» και τα πολυδιαφημισμένα «ισοδύναμα», παραμένουν απλά προεκλογικές εξαγγελίες και δε μπορούν επουδενί να αμβλύνουν έστω και λίγο τις οδυνηρές επιπτώσεις και του 3ου Μνημονίου στην Υγεία.

Με φόντο την Γενική Απεργία στις 3/12, και τα συσσωρευμένα προβλήματα στη καθημερινότητά μας δίνουμε τον αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο και την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού. Ονειρεύονται από μια νέα γενιά σκλάβων να δημιουργήσουν αλυσίδες έως τα γεράματα μας.

Δε θα το επιτρέψουμε.

Όλοι και όλες την Πέμπτη στις 10 πμ στην πλατεία Όλγας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις