Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αίγιο: Αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Πάνου Φειδάκη

Αίγιο: Αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Πά...

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στη γενέτειρά του, στο Αίγιο

Αναδρομική έκθεση του σπουδαίου ζωγράφου Πάνου Φειδάκη, με αντιπροσωπευτικά έργα από όλη την δημιουργική του πορεία, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στη γενέτειρά του, στο Αίγιο. Ο Φειδάκης (1956-2003) σπούδασε στην Ανώτατη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τους Γιώργο Μαυροΐδη, Γιάννη Μόραλη και Δημήτρη Μυταρά.

Ο τίτλος της έκθεσης ‘Αποτυπώσεις’ αντικατοπτρίζει άμεσα τη ζωγραφική του που συνδέεται με τις εικόνες της ζωής του, καθώς η θεματολογία του περιλαμβάνει πορτραίτα, τοπία, νεκρές φύσεις και συνθέσεις με πουλιά. Με 37 έργα από ιδιωτικές συλλογές, πραγματοποιείται αναδρομική έκθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του που τον τιμά ως άνθρωπο που γεννήθηκε εκεί, μεγαλούργησε και ζωγράφισε τις πλαγιές, τις θάλασσές, τα βουνά και τους ανθρώπους της για να μην ξεχαστούν, σαν εικόνες μέσα από τη δική του ιδιαίτερη φευγαλέα ματιά. Η ανθρωπογεωγραφία και τοπιογραφία των απεικονίσεων του εντυπωσιάζει μέσα από την απλότητα και ζωντάνια της πινελιάς και χρωματικής του παλέτας. Και γι’ αυτό συγκινεί.

Τα έργα του ταξίδεψαν σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στον διαγωνισμό του «Αττικό Μετρό ΑΕ» κέρδισε το πρώτο βραβείο και το έργο του κοσμεί από το 2003 το Σταθμό του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα. Πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί όπως: La Hune-Brenner (Παρίσι), Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αίθουσα Τέχνης Κρεωνίδης, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Αθήνα), Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου (Αίγιο) και συμμετείχε σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο.

Η αναδρομική αυτή έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, διατηρητέο κτίριο του 19ου αιώνα που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στη Δυτική Ελλάδα. Ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και για πρώτη φορά από τότε που αναστηλώθηκε και συντηρήθηκε, για να φιλοξενήσει έκθεση ζωγραφικής τέτοιου μεγέθους.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20:00. Άνθρωποι του χώρου των τεχνών θα δώσουν το παρών στη βραδιά αυτή προς τιμήν του Αιγιώτη ζωγράφου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26910 28210 & 26910 68308.

Κτίριο Παναγιωτόπουλου, Μητροπόλεως και Παναγιωτοπούλων, Αίγιο.

Επιμέλεια έκθεσης: Νάνσυ Χαριτωνίδου

Υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ)

Με την ευγενική χορηγία του Ομίλου Φειδάκη - FG EUROPE

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture