Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το AIDS δεν κάνει εξαιρέσεις για τους Αιγιαλείς - “ Γυμνοί” απέναντι στον ιό

Το  AIDS δεν κάνει εξαιρέσεις για τους Α...

Της Αντωνίας Παπαχριστοδουλοπούλου, Δημοσιογράφος

Υπάρχουν ευτυχώς και εκείνες οι φορές όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει μόνο θετικό χαρακτήρα και πρόθεση. Ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ακόμα και στις μέρες μας, που το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο έχει σχεδόν εκλείψει. Υπάρχουν ευτυχώς και εκείνοι οι άνθρωποι, που έρχονται για να καλύψουν τα κενά-τα μεγάλα κενά- που αφήνει η πολιτεία. Ένας από αυτούς ο Αιγιώτης δημοσιογράφος Γιάννης Χρυσάνθου, ο οποίος αποφάσισε να πάρει το βάρος πάνω του και με τη βοήθεια ομάδας Αιγιωτών να δώσει στην ήμερα της 1ης του Δεκέμβρη τη σημασία που χρειάζεται.

 

Παρακολουθώντας τα τοπικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες θα περίμενε ίσως κανείς να δει το ενδιαφέρον της πολιτείας-κι όταν λέω πολιτεία αναφέρομαι στο δήμο, στα νομικά του πρόσωπα, στις δημοτικές επιχειρήσεις,  και σε λοιπούς φορείς- για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Κατά του Aids. Θα περίμενε να δει μια ενημερωτική ημερίδα, μια εκδήλωση ή οτιδήποτε άλλο. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είδαμε... Ούτε ο Ιατρικός Σύλλογος δεν σκέφτηκε φαίνεται ότι το Aids, όπως και αρκετά ακόμα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, δεν κάνει εξαιρέσεις για τους Αιγιαλείς! Και δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία, τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για πολλά ακόμα, είναι απούσα και η δράση της ανύπαρκτη.  Και δυστυχώς δεν θα είναι και η τελευταία! Το αν μια ενημερωτική καμπάνια σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του δυνητικά θανατηφόρου  ιού θα είχε χρησιμότητα στις μέρες μας, αυτό μπορούν να το απαντήσουν οι έρευνες, που αναφέρουν ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

 

Η διοργάνωση που ξεκίνησε από την ιδέα του αξιόλογου συναδέλφου Γιάννη Χρυσάνθου, και που  πραγματοποιήθηκε με προσωπική του πρωτοβουλία και εργασία, καθώς και με τη στήριξη ομάδας Αιγιωτών που θέλησαν να βοηθήσουν, μπορεί να μην  έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ωστόσο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και  φιλοδοξεί να δηλώσει απροκάλυπτα ότι το aids είναι εδώ. Το aids μας αφορά όλους. Το aids δεν κάνει διακρίσεις.  Να πει ανοιχτά ότι το νόμισμα του έρωτα έχει δύο όψεις...Η διοργάνωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας στον χώρο του “ΠολυΤεχνειου” και τα εγκαίνιά της θα γίνουν το βράδυ της Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια τολμηρή φωτογράφιση 14 γνωστών Αιγιωτών. Μια καλλιτεχνική, γυμνή φωτογράφιση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα,  που θα βρίσκεται στο χώρο του “ΠολυΤεχνείου” μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις