Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απάντηση Τρ. Αλεξιάδη στην κριτική για τη λίστα της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας

Απάντηση Τρ. Αλεξιάδη στην κριτική για τ...

«Να τακτοποιήσουν άμεσα τα θέματά τους αυτοί που έχουν χρήματα -μη φορολογημένα νόμιμα- στο εξωτερικό»

Η λίστα που παρέλαβε η κυβέρνηση από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας έχει ήδη παραδοθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς από την Παρασκευή, θα ελεγχθεί με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που ήδη συντάχθηκε και προχωρά σε υλοποίηση, τονίζει το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο στηλιτεύει την προσπάθεια ορισμένων «να αποδομήσουν και να υπονομεύσουν την όλη προσπάθεια» προσθέτοντας ότι «το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ενδυναμώσουν στις ελεγκτικές ενέργειες που ήδη ξεκίνησαν».

Τονίζει ακόμη ότι είναι «τουλάχιστον προκλητικό, να παριστάνουν ορισμένοι τους έκπληκτους, γιατί θα υλοποιήσουμε νόμο του Αυγούστου (4336/14.08.2015) για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και εξωτερικό».

Το υπουργείο συμβουλεύει αυτούς που έχουν χρήματα (μη φορολογημένα νόμιμα) στο εξωτερικό «να μην ανησυχούν απλά, αλλά να φροντίσουν άμεσα να τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους θέματα, πριν δεχτούν την πρόσκληση ελέγχου», υπογραμμίζοντας ότι «το παράδειγμα άλλων χωρών με τη διαδικασία της αυτοκαταγγελίας (π.χ. Γερμανία) είναι ήδη στους σχεδιασμούς» του.

«Στη μικρή μερίδα Μ.Μ.Ε. και δημοσιογράφων που ξεκίνησαν την άμεση ή έμμεση κριτική για τη συγκεκριμένη λίστα, θα τους θυμίσουμε τι έγραψαν (ή μάλλον τι αποσιώπησαν) όταν είχε παραληφθεί η αντίστοιχη λίστα Λαγκάρντ το 2010», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις