Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι... άσσοι που κρύβει στο μανίκι του ο Αλέξης Τσίπρας και θα τους βγάλει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Οι... άσσοι που κρύβει στο μανίκι του ο ...

Έντονες αντιδράσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς

Δύο προτάσεις αναμένεται να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, που είναι προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, προκειμένου να... κάμψει τις αντιδράσεις τους.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός θα προτείνει τη δημιουργία δύο διακομματικών επιτροπών για το Ασφαλιστικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Όσον αφορά στην επιτροπή για το Ασφαλιστικό, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα προτείνει να τεθεί επικεφαλής ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης και θα πρέπει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να βγάλει ένα πόρισμα που θα γίνει δεκτό από όλα τα κόμματα, ώστε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να ψηφιστεί από τη Βουλή πριν τα Χριστούγεννα.

Για την επιτροπή που θα επικεντρωθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Πρωθυπουργός θα προτείνει να συγκροτηθεί με ορίζοντα τον Φεβρουάριο του 2016 και επικεφαλής ένα συνταγματολόγο κύρους. 

Έντονες αντιδράσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς


Οι πολιτικοί αρχηγοί προσκλήθηκαν σήμερα τηλεφωνικά από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ατζέντα της συνάντησης.

Με το ΚΚΕ να δηλώνει από την πρώτη στιγμή που δεν πρόκειται να στείλει εκπρόσωπο στο προεδρικό μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις επαφές του από τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Στην τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών, το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως τον προσκαλεί στη συνάντηση, η οποία θα είναι για απλή ενημέρωση, σημειώνοντας πως αυτό δεν σημαίνει πως αυτομάτως δεν ζητάει συναίνεση αλλά είναι ένα βήμα διαλόγου.

Η απάντηση του Γιάννη Πλακιωτάκη στον κ. Τσίπρα ήταν πως θα παραβρεθεί στη συνάντηση αλλά ο πρωθυπουργός... άργησε να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα ανταποκριθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι "θα ακούσω τι έχεις να πεις και μετά θα ενημερώσω την Κοινοβουλευτική Ομάδα".

Έντονος ήταν ο διάλογος που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Μάλιστα, η κα Γεννηματά φέρεται να έθεσε και... προαπαιτούμενα, διαμηνύοντας στον κ. Τσίπρα ότι δεν προτίθεται να συζητήσει το Ασφαλιστικό. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ είναι πρόθυμο να συζητήσει εθνικά θέματα όπως το προσφυγικό.

Μετά την Φώφη Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΄Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Ο κ. Λεβέντης ανταποκρίθηκε θετικά.

Τηλεφωνική επικοινωνία έγινε για τυπικούς λόγους και με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο κ. Κουτσούμπας απάντησε αρνητικά για τη συμμετοχή του στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή του να τον ενημερώσει όποτε ο γγ του ΚΚΕ το κρίνει σκόπιμο.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις