Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλία του δεξιοτέχνη των κρουστών Νίκου Τουλιάτου λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα στην Πάτρα

Συναυλία του δεξιοτέχνη των κρουστών Νίκ...

Θα λάβουν μέρος και σπουδαστές της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Μία ιδιαίτερη συναυλία προετοιμάζεται να γίνει στην Πάτρα, με την διοργανωτική σφραγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, πιθανότατα, στις 22 Δεκεμβρίου 2015 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, στην πλ. Γεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr θα είναι μία ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον εξαιρετικό καλλιτέχνη των κρουστών μουσικών οργάνων Νίκο Τουλιάτο της ομάδας κρουστών Ηχόδραση, ο οποίος είχε παλιότερα πραγματοποιήσει συναυλίες και σεμινάρια στην Πάτρα ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο εντάχθηκε στους διδάσκοντες της σχολή δραματικής τέχνης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πατρών.

Η σχολή να θυμίσουμε πως ήταν ιδέα του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Γιάννη Βόγλη που πήρε φτερά και υλοποιήθηκε από τον κατοπινό καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου, τον Θοδωρή Αμπαζή και συνεχίζεται τώρα από τον νυν καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κώστα Καζάκο. Μάλιστα ορισμένοι εκ των σπουδαστών της σχολής (τον ερχόμενο Ιούνιο θα λάβει χώρα και η 1η αποφοίτηση) παίρνουν μέρος και στην πολύκροτη παράσταση «Η Ζωή του Γαλιλαίου» του Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου που παίζεται αυτό το διάστημα με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Η σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ έχει την έγκριση και σφραγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι η μόνη εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που έχει πετύχει τη σημαντική αυτή αναγνώριση.

Στη συναυλία σύμφωνα με πληροφορίες εκτός του Νίκου Τουλιάτου θα έχουν συμμετοχή και οι σπουδαστές της Δραματικής σχολής.

Ο 56χρονος Νίκος Τουλιάτος θεωρείται ίσως ο σημαντικότερος Έλληνας «κρουστός» καλλιτέχνης με μία πορεία κοντά 37 χρόνων στη μουσική. Το ιδιαίτερο προσωπικό ύφος του Νίκου Τουλιάτου στα ντραμς και στα κρουστά διαμορφώθηκε από την εμπειρία που απέκτησε παίζοντας για πολλά χρόνια διαφορετικά είδη μουσικής με μουσικούς παραδοσιακής μουσικής, συνθέτες σύγχρονης μουσικής και τραγουδιού και με Έλληνες και ξένους μουσικούς στον χώρο της jazz, σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής καθώς και από την συμμετοχή του σε θεατρικές, χορευτικές και άλλες παραστάσεις.

Όπως αναφέρεται στο dilos.gr, ο Νίκος Τουλιάτος έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και έχει εμφανιστεί και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό, όπως στη Βιέννη, στη Λιλ, στο Εδιμβούργο και αλλού.

Το 1985 δημιούργησε το σύνολο Εργαστήρι Κρουστών ενώ μαζί με την ομάδα κρουστών Ηχόδραση (όπως μετονομάστηκε η ομάδα το 1996) κατάφερε να κάνει ευρύτερα γνωστή τον ήχο των κρουστών αλλά και την χρήση κάθε είδους αντικειμένων σαν κρουστά όργανα στην Ελλάδα. Η Ηχόδραση είναι μια ανοιχτή ομάδα, η οποία κινείται στο χώρο της σύγχρονης μουσικής «παντρεύοντας» ηχητικά στοιχεία από τις μουσικές του κόσμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture