Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Σπίτια θέλουν οι άνθρωποι κι όχι ελεημοσύνη!"

"Σπίτια θέλουν οι άνθρωποι κι όχι ε...

Του Γιώργου Δημ. Μόσχου

Γίναμε θεατές του ξεσπιτώματος κι άλλων οικογενειών Ρομά στην περιοχή της Πάτρας Κόκκινος Μύλος, την Τρίτη 19-10-10, την ίδια ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η πολιτική καταδίκη του Δήμου Πατρέων, από την Επιτροπή του ΟΗΕ, για το ξεσπίτωμα της οικογένειας του Αντώνη Γεωργόπουλου με τα έξι παιδιά και τη μάνα τους Χρυσάφω, που ήταν έγκυος το έβδομο. Το ξεσπίτωμα, σύμφωνα με την γηραιά εφημερίδα, κυρία του τοπικού Τύπου της Πάτρας «ήταν φιλικό» και οι κάτοικοι «δήλωναν ενθουσιασμένοι», όπως και ο τοπικός εκπολιτιστικός σύλλογος Ιτεών. Το ίδιο ενθουσιασμένοι δήλωναν και οι κάτοικοι του Ρηγανόκαμπου το 2006 σημειώνω και είδαμε τα αποτελέσματα μετά την καταδίκη και τον εξευτελισμό της πόλης.

Και βέβαια πώς να μην δηλώνουν ενθουσιασμένοι στον Κόκκινο Μύλο, όταν ο Δήμος τους εγκαταλείπει τόσα χρόνια στο έλεος, χωρίς να φροντίζει για την καθαριότητα της περιοχής; Τώρα προεκλογικά αποφασίζει να δείξει πυγμή ο κ. Φούρας, αλλά περιέργως δεν είδαμε δίπλα του τον κ. Κατσικόπουλο, όπως τον είδαμε στον Χάραδρο, μαζί με τον κ. Περιφερειάρχη. Έχει κάποιο νόημα αυτό; Μάλλον.

Βέβαια τούτη τη φορά ο αποσυρόμενος δήμαρχος κ. Φούρας φρόντισε το άλλοθι για την επιβεβαίωση του φιλικού της υπόθεσης με την δήλωση του μετανάστη αντιδημάρχου Αμπετ Χασμάν, ότι ο Δήμος είναι αποφασισμένος να βοηθήσει τους ξεσπιτωμένους παρέχοντας μετεγκατάσταση και φροντίδα στα παιδιά των πλάνητων τσιγγάνων, που αμήχανα έβλεπαν τις μπολντόζες να γκρεμίζουν τα καλύβια που στέγαζαν τα παιδικά όνειρά τους, τις νύχτες που κοιμόντουσαν σε αυτά.

Αλλά για ποια φροντίδα μιλούν; Μήπως για εκείνη, όπως την παρείχε ο Δήμος Πατρέων στους τσιγγάνους του Ρηγανόκαμπου πριν μερικά χρόνια; Που τους έδωσε επιδότηση δυο-τρία μηνιάτικα και μετά τους εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα να ξαναγυρίσουν στην περιπλάνηση, στα χωράφια; Σπίτια θέλουν οι άνθρωποι, για να στεγαστούν, όπως έγινε στη Λάρισα, εδώ και τρεις δεκαετίες! Για να μην τους βλέπουμε να κοιμούνται όπου βρουν και να τους κυνηγάμε, όπως έγινε με τις οικογένειες στην Παντοκράτορος πριν λίγες μέρες.

Γιώργος Μόσχος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις