Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελπίδες για τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας. Ανατρέψιμη, η πρόταση, για την κατάργησή του

Ελπίδες για τη διατήρηση του Αστυνομικού...

Αυτό ειπώθηκε στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη

Αμυδρό φως και ελπίδες για τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, προέκυψαν, κατά τη σύσκεψη που έγινε με την παρουσία και υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, των στρατηγών και επιτελών της Αστυνομίας, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολου Κατσιφάρα και δημάρχων των 19 δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος – μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Βασίλης Καρράς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Δουκλιάς – που έγινε την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην Πάτρα, με στόχο την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και τμημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Τόσο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, όσο και κυρίως ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι, είναι αδιανόητο και αποτελεί “casus belli” για τον ορεινό Δήμο μας, η προτεινόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας και η συγχώνευσή του με το Α.Τ. Καλαβρύτων.

Ο κ. Λαζουράς, αναφέρθηκε, στην επιτακτική και αδήριτη αναγκαιότητα διατήρησης του Α.Τ. Κλειτορίας και στους λόγους αποτελεσματικότητας, οικονομικότητας, παραγωγικότητας και διασφάλισης της δημόσιας τάξης που την επιβάλλουν, σε ένα τόσο μεγάλο, ορεινό, δύσβατο και με πολλές διάσπαρτες κοινότητες και οικισμούς τμήμα του Δήμου μας (τις δημοτικές ενότητες, πρώην Δήμους Κλειτορίας, Αροανίας και Παΐων) που το αστυνομικό τμήμα αυτό, έχει, στην αρμοδιότητα και στην ευθύνη του.

Επίσης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, επεσήμανε και επέστησε την προσοχή, στο Γενικό Γραμματέα και τους επιτελείς της Αστυνομίας, ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 101 παρ. 4) ο νομοθέτης και η διοίκηση και εν προκειμένω το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν προβαίνουν σε κανονιστικής ρυθμίσεις, έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τους, τις ιδιαίτερες συνθήκες των (νησιωτικών και ) ορεινών περιοχών (όπως είναι η περιοχή Κλειτορίας, Αροανίας και Παΐων) και να μεριμνούν για την ανάπτυξή τους.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, τέλος, εγχείρισε και παρέδωσε, στο Γενικό Γραμματέα την απόφαση και το ψήφισμα που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, το Μάιο του 2015, με την οποία, αντιτάσσεται σθεναρά σε οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης του Α.Τ. Κλειτορίας, επισημαίνοντας ότι, θα θέσει, το θέμα, εκ νέου, στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για πρόσφατη και επίκαιρη, καθαρώς αρνητική, στην κατάργηση του τμήματος Κλειτορίας, απόφασή του.

Μετά τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, του Δημάρχου Καλαβρύτων, του Αντιδημάρχου Κλειτορίας και του δημοτικού συμβούλου Σωτήρη Δουκλιά, τόσο ο στρατηγός Διευθυντής Περιφερειακής Διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη, τόνισαν, ότι η πρόταση συγχώνευσης του Α.Τ. Κλειτορίας, είναι καθαρώς υπηρεσιακή και τεχνοκρατική πρόταση, η οποία είναι ανοικτή σε παρατηρήσεις και υποδείξεις και πιθανή επανεξέτασή της, και θα διαμορφωθεί, μετά τη διαβούλευση, οριστικά, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της ορεινής περιοχής της Κλειτορίας, και κοινωνικοί και ευρύτεροι λόγοι, αφήνοντας, έτσι, ένα “παράθυρο” ότι μπορεί η πρόταση αυτή, να τροποποιηθεί και να ανατραπεί και να μην γίνει, τελικά, η συγχώνευση.

Ο Δήμος Καλαβρύτων, θα συνεχίσει τον αγώνα του και με τη νέα απόφαση – ψήφισμα που θα λάβει, το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να αποτρέψει, κάθε ενδεχόμενο κατάργησης του Α.Τ. Κλειτορίας, γιατί, την διατήρησή του, την επιβάλλουν σοβαρότατοι επιχειρησιακοί, κοινωνικοί λόγοι και λόγοι εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και δημότες των δημοτικών ενοτήτων – πρώην Δήμων Κλειτορίας, Αροανίας και Παΐων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις