Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΚΕ – ΚΝΕ: Ανεπιθύμητα τα πλοία του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Πάτρας

ΚΚΕ – ΚΝΕ: Ανεπιθύμητα τα πλοία του ΝΑΤΟ...

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες»

Οι Κ.Ο. Πάτρας του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε.   με ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν προκλητική και ανεπιθύμητη την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Πάτρας και επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση. Η ανακοίνωση των κομματικών οργανώσεων έχει ως εξής:

«Την ώρα που το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων μπλέκεται όλο και περισσότερο και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αποτελεί πρόκληση η παρουσία των ΝΑΤΟΪΚΩΝ πλοίων στον Πατραϊκό κόλπο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως και σ’ αυτά της εσωτερικής, έχει αρπάξει τη «σκυτάλη» από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική.

Πίσω από τη λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης υπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Διακηρύσσει την πίστη της στις ευρωατλαντικές ενώσεις, που έχουν οδηγήσει σε τόσα δεινά το λαό μας και τη χώρα, σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων. Έτσι και τώρα παραχωρεί έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και

άλλες υποδομές της χώρας για τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ενισχύει ακόμα και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, κατά των λαών της περιοχής.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Καλούμε το λαό της Πάτρας σε επαγρύπνηση.

• Δεν πρέπει να περάσει το κλίμα φόβου, ανοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα μέτρα καταστολής κατά των λαών, στο νέο κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που αναπτύσσεται και καλλιεργούν τα διάφορα αστικά επιτελεία.

•  Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην  ιμπεριαλιστική επέμβαση και πόλεμο.

•  Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

•  Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις.

•  Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.

• Ο λαός μας να αγρυπνά, να μην ανεχτεί κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος του, στο όνομα         της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

• Να μην αξιοποιηθεί η επίθεση για μέτρα κατά των προσφύγων και εγκλωβισμό τους στη χώρα μας.

• Ο λαός να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που στηρίζει στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σπέρνει το μίσος ενάντια στους λαούς.

• Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

• Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με εργατική -λαϊκή εξουσία.»

Διαβάστε επίσης:

"Πολεμικοί" σχηματισμοί στον Πατραϊκό από Νατοϊκά πλοία - Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις