Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στα «αζήτητα» Μαρίνα και Παλαιά Σφαγεία – Τι σχεδιάζει ο Δήμος για την αξιοποίηση των δυο κτιρίων - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στα «αζήτητα» Μαρίνα και Παλαιά Σ...
Βγενόπουλος Φάνης

Δυο κτίρια της πόλης με τη δική τους ιστορία παραμένουν κλειστά

Κλειστά παραμένουν δυο κτίρια της Πάτρας, που έγραψαν τη δική τους ιστορία, στο χώρο της εστίασης. Πρόκειται για το καφέ στην περιοχή της Μαρίνας και τα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων, όπου η παρούσα δημοτική Αρχή απέβαλε τους ιδιώτες που τα λειτουργούσαν, με το αιτιολογικό ότι δεν εκπλήρωναν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Η καφετέρια στη Μαρίνα ξεκίνησε το 1998 να λειτουργεί, αποτελώντας πόλο έλξης για Πατρινούς και επισκέπτες. Ο χώρος αυτός, που άλλοτε έσφυζε από ζωή, σήμερα είναι κλειστός.

Το προηγούμενο διάστημα, συνεργεία του Δήμου Πατρέων προχώρησαν σε εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων, καθώς στις προθέσεις της δημοτικής Αρχής είναι να γίνει προκήρυξη διαγωνισμού μίσθωσης του χώρου.

Δείτε φωτογραφίες από την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η καφετέρια στη Μαρίνα και ο πέριξ χώρος.

Τα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων, είναι από τα ωραιότερα και τα πιο εμβληματικά κτίρια της Πάτρας, ωστόσο παραμένουν κλειστά τα τελευταία χρόνια. Στο χώρο κατά καιρούς, κυρίως τους θερινούς μήνες, φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις και κυρίως συναυλίες.

Αρχικά η δημοτική Αρχή σχεδίαζε να μεταφέρει στο χώρο διάφορες υπηρεσίες της, που βρίσκονται διασκορπισμένες ανά την πόλη, ωστόσο το τελευταίο διάστημα κερδίζει έδαφος η πρόταση για τη δημιουργία καρναβαλικού χωριού, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Στόχος της κοινής προσπάθειας είναι η ένταξη των παλαιών σφαγείων της Πάτρας στο διακρατικό, κοινοτικό πρόγραμμα INIEREG. Η χρηματοδότηση είναι εφικτό να εξασφαλιστεί μέσω του προγράμματος που έχει θέμα τη Δημιουργική Βιομηχανία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις