Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δέκα Αρχιερείς φέτος στον εορτασμό του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου στις 29 και 30 Νοεμβρίου - Παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δέκα Αρχιερείς φέτος στον εορτασμό του Π...

Μεταξύ των αρχιερέων θα είναι και ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Βενέδικτος από την Ιορδανία

Με ξεχωριστή λαμπρότητα, την αρμόζουσα επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια θα τιμηθεί και φέτος στην πόλη όπου μαρτύρησε το 66 μ.Χ. ο Πολιούχος των Πατρών, Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας.

Τις εκδηλώσεις προς τιμή του Αποστόλου Αγίου Ανδρέου θα τιμήσει όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος επιστρέφοντας από τη Ρώμη της Ιταλίας όπου πραγματοποιεί 2ήμερη επίσκεψη.

Ο εορτασμός θα περιλαμβάνει τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου 2015 ενώ θα ακολουθήσει ως είθισται, στις 10 το βράδυ η ιερά αγρυπνία και το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου που είναι και η γιορτή του Αγίου Ανδρέα, η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία στο νέο ιερό ναό που θα κορυφωθεί με την λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου, του Σταυρού του μαρτυρίου του Αγίου και της εικόνας του.

Η λιτανεία προγραμματίζεται για τις 10.45 το πρωί της Δευτέρας (ημέρα τοπικής αργίας για την Πάτρα) και θα γίνει συνοδεία αγημάτων του στρατού, μαθητών σχολείων, της μπάντας του Δήμου, κ.α. και φυσικά όλων των επισήμων και πλήθους λαού, κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, εν συνεχεία η πομπή θα στρίψει στην Δημητρίου Γούναρη και κατόπιν στη Μαιζώνος και από την Τριών Ναυάρχων θα επιστρέψει στον ιερό ναό.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Προιστάμενο του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σκιαδαρέση, ο οποίος για μία ακόμη χρονιά θα έχει χρέη Τελετάρχη των εκδηλώσεων κατ’ εντολή του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Όπως μας είπε, όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή των φετινών εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον Άγιο Ανδρέα, ιδρυτή και της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως αλλά και της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών. Αναφορικά με τους προσκεκλημένους αρχιερείς που αναμένεται να παραστούν στον εορτασμό της πόλεως των Πατρών θα είναι, όπως μας ενημέρωσε ο π. Νικόλαος Σκαιαδαρέσης, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ο οποίος συνήθως έρχεται ανήμερα της εορτής (θα είναι λοιπόν στην πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία το πρωί της Δευτέρας), ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος που πάντα τιμά με την παρουσία τις εκδηλώσεις προς τιμή του Αποστόλου Ανδρέου όπως και ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Επίσης θα παραστούν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος αλλά και ο νέος Επίσκοπος Τρωάδος κ.κ. Πέτρος (Μποζίνης), ο οποίος ως γνωστό είναι Πατρινός.

Μάλιστα την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ημέρα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που είχε λάβει χώρα στον Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών η εις επίσκοπο χειροτονία του νέου βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. κ. Πέτρου, (την χειροτονία τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας), είχε παραστεί και αντιπροσωπεία από την Μητρόπολη Πατρών με επικεφαλής τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Να προσθέσουμε πως μεταξύ των αρχιερέων που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορτασμό του Πολιούχου των Πατρών θα είναι και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ.κ. Βενέδικτος, ο οποίος ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Όπως διαβάσαμε στο σάιτ nyxthimeron.com, απ’ όπου και η φωτ., ο κ.κ. Βενέδικτος είναι ένας άξιος, ευπροσήγορος και σεβαστός Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης που διακονεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και πιο συγκεκριμένα τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Ιορδανίας, μία περιοχή που είναι κοντά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ αλλά και την αιματοβαμμένη Συρία όπου επί τέσσερα και πλέον χρόνια μαίνεται εμφύλιος πόλεμος (ενώ ένα τμήμα της Συρίας το ελέγχουν οι φανατικοί ισλαμιστές του Isis).

Ο Σεβασμιότατος. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος συνήθως λειτουργεί στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

*Και φέτος αναμένεται να συρρεύσουν στην Πάτρα για να προσκυνήσουν τη χάρη του Αποστόλου Ανδρέου πολλοί επισκέπτες από τις γύρω περιοχές και νομούς και όχι μόνο.

Επιμέλεια κειμένου - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις