Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσελέντης για Λευκάδα-Κεφαλονιά: Τρεις οι ομάδες μετασεισμών - Ποιο τμήμα του ρήγματος τον προβληματίζει

Τσελέντης για Λευκάδα-Κεφαλονιά: Τρεις ο...

Χαρακτηρίζει ευτύχημα τη διάρρηξη του ρήγματος τμηματικά

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, o Άκης Τσελέντης , καθηγητης σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών αναφέρει για την εξέλιξη της σεισμικότητας στην περιοχή του Ιονίου, ανάμεσα μΛευκάδας και Κεφαλονιάς.

Η έως τώρα σεισμικότητα αποτυπώνεται στην παρακάτω εικόνα. Είναι φανερή η ύπαρξη τριών "ομάδων" μετασεισμών κατά μήκος του ρήγματος. Είναι ευτύχημα που η διάρρηξη έγινε τμηματικά γιατί διαφορετικά θα είχαμε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος. Μεταξύ των 3 ομάδων υπάρχουν τμήματα της ρηξιγενούς ζώνης που δέν έχουν ενεργοποιηθεί αλλά από τις διαστάσεις τους στη περίπτωση που ενεργοποιηθούν (και κάποια στιγμή θα γίνει) δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερα μεγέθη από τα 5.5-5.7R. Πιο πολύ με προβληματίζει το τμήμα του ρήγματος μεταξύ των δυο πανω ομάδων γιατί ένας ισχυρός μετασεισμός μπορεί να επηρεάσει τη Βασιλική και το Φισκάρδο. Επειδή η μετασεισμική δράση συνεχίζεται πρέπει να "έχουμε το νού μας".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 


Ο προβληματισμός του Άκη Τσελέντη για τη μετασεισμική ακολουθία στη Λευκάδα - Μόνιμα όργανα στην Κεφαλονιά εγκαθιστά το Γεωδυναμικό

 

Λευκάδα:Εξαφανίστηκε και το Πόρτο Κατσίκι- Γεωλόγοι: Η ίδια η φύση θα το αποκαταστήσει όπως και τους Εγκρεμνούς - ΦΩΤΟ

Λευκάδα: «Εξαφανίστηκε» από τον σεισμό η εκπληκτική παραλία των Εγκρεμνών – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο

Ο σεισμός της Λευκάδας προκάλεσε τσουνάμι στην Ιταλία! Η οργή του Άκη Τσελέντη για τα όσα προηγήθηκαν και τα όσα ακολούθησαν του χθεσινού σεισμού


Έξαλλος ο Άκης Τσελέντης ξεσπαθώνει διαδικτυακά κατά του Υφυπουργού Υποδομών - "Δεν επικοινώνησε κανείς με το Γεωδυναμικό για το σεισμό της Λευκάδας"

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις