Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Δημόσιος θηλασμός στην πλατεία Δημάδη στις 2 Δεκεμβρίου

Αγρίνιο: Δημόσιος θηλασμός στην πλατεία ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε  1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη  Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO)  και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Η WABA είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το σύνθημα και το θέμα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015 είναι «Θηλασμός και εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει!»

Έτσι ,λοιπόν,  η αυτόνομη και εθελοντική ομάδα Μητέρες και Γυναίκες του νομού Αιτωλοακαρνανίας, η οποία υποστηρίζει και ενημερώνει τις μητέρες  σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, τοκετό (φυσιολογικό/φυσικό τοκετό, vaginal birth after cesarean-vbac, home birth after cesarean-hbac) και λοιπά θέματα μητρότητας, διοργανώνει για φέτος στις 2 Δεκέμβριου και ημέρα Τετάρτη στην πλατεία Δημάδη τον δημόσιο θηλασμό των μητέρων του νομού  με σκοπό να περαστεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία  ενάντια στα ταμπού και στην επικριτική στάση που τηρείται πολλές φορές απέναντι σε μία μητέρα που θηλάζει δημόσια το βρέφος/νήπιό της, όπως επίσης να ενημερωθούν οι μητέρες μέσω ενημερωτικών εντύπων αλλά και ανταλλαγής προσωπικών απόψεων με άλλες μητέρες που θα παρευρεθούν στην εν λόγω διαμαρτυρία – γιορτή όσον αφορά τον συνδυασμό εργασία και θηλασμός που αποτελεί και το σύνθημα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015!

«Η διαμαρτυρία – γιορτή θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και θα λήξει στις 6 το απόγευμα. Στις 5 το απόγευμα θα γίνει η καταμέτρηση των θηλαζουσών που θα παρευρεθούν στην πλατεία Δημάδη.

Προσκαλούμε να παρευρεθούν την ημέρα εκείνη όσες περισσότερες μητέρες μπορούν, θηλάζουσες ή μη, εγκυούλες που επιθυμούν να ενημερωθούν, μπαμπάδες,παππούδες και γιαγιάδες που υποστηρίζουν τον μητρικό θηλασμό!

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί οικογενειακή υπόθεση και όλοι θα πρέπει να ενθαρρύνουν και να στηρίζουν μία μητέρα που επιθυμεί να θηλάσει το παιδί της! Σας περιμένουμε!»  τονίζουν οι διαχειρίστριες της ομάδας Ευη Ακρίδα,  Δημοπούλου Παρασκευή και Ελένη Πανοπούλου.

agriniopress.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις