Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Με δύο αστυνομικά τμήματα η Πάτρα, αντί πέντε - Κλείνει το Α.Τ. Κλειτορίας -Οι αλλαγές στη διάρθρωση των αστυνομικών δυνάμεων

Αχαΐα: Με δύο αστυνομικά τμήματα η Πάτρα...

Το σχέδιο παρουσίασε ο γενικός γραμματέα Δημοσίας Τάξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης

Το νέο σχέδιο στη διάρθρωση των αστυνομικών δυνάμεων που προβλέπει συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων στην Πάτρα και την Αχαΐα παρουσίασε χθες ο γενικός γραμματέα Δημοσίας Τάξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης. Σύμφωνα με αυτός η Πάτρα θα έχει δύο αντί για πέντε αστυνομικά τμήματα. Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό απελευθερώνονται 148 αστυνομικοί όλων των βαθμών, που θα διατεθούν για τις ανάγκες φύλαξης της πόλης. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο γ.γ. του υπουργείου.

Αναλυτικά: Παραμένει το Β' Αστυνομικό Τμήμα στην οδό Ερμού και σε αυτό συγχωνεύεται το Α' Αστυνομικό Τμήμα, μαζί με ένα μέρος των αρμοδιοτήτων του Γ' Αστυνομικού Τμήματος.

Παραμείνει το Ε' Αστυνομικό Τμήμα στην οδό Φιλίππου-Ολυμπιάδος και σε αυτό Θα συγχωνευτεί το Δ',ώστε να μοιραστούν και ορισμένες αρμοδιότητες του Γ' Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας θα μεταβληθεί σε γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών και θα τεθεί υπό την εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Η  Κάτω Αχαΐα, διατηρεί το υπάρχονΑστυνομικό Τμήμα και ενισχύεται, καθώς ιδρύεται και Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

Στον Ερύμανθο δεν σημειώνεται μεταβολή, παρά μόνο στο όνομα, καθώς το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας απλά μετονομάζεται σε Τμήμα Ερυμάνθου.

Αντιθέτως αλλαγή που προβληματίζει, προκαλείται  στα Καλάβρυτα, τα οποία χάνουν το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας, το οποίο συγχωνεύεται με το Τμήμα Καλαβρύτων.

Επίσης στο Αίγιο η πρόταση είναι να καταργηθεί η Τροχαία και να συγχωνευτεί στην Αστυνομική Διεύθυνση και να καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, κάτι το οποίο ο Γενικός δήλωσε ότι θα επανεξετάσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις