Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Ανοίγει ο δρόμος για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών

Ηλεία: Ανοίγει ο δρόμος για τους εθελοντ...

Πρώτη προσέγγιση στην εθελοντική αιμοδοσία της Αρχ. Ολυμπίας

Η δεύτερη φετινή εθελοντική αιμοδοσία του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αποτέλεσε την απαρχή για ένα νέο κεφάλαιο αλτρουϊσμού στην τοπική κοινωνία της Ηλείας. Ο Σταθμός Αιμοδοσίας Πύργου ξεκίνησε παράλληλα διαδικασίες για να υπάρξουν πέρα από εθελοντές αιμοδότες και εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Ηλεία. Έτσι μετά την επιτυχημένη σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον Πύργο, ανοίγει και αυτό το κεφάλαιο και αναμένεται να υπάρξει σημαντική ανταπόκριση.

Η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε αυτό το νέο πεδίο εθελοντικής προσφοράς που ανοίγει στην Ηλεία αυτό για τους δότες μυελού των οστών. Μετά την πρόσφατη ημερίδα που έγινε στον Πύργο, ο σταθμός αιμοδοσίας προμηθεύτηκε υλικό για να ξεκινήσει και αυτή η εθελοντική προσπάθεια. «Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Ο εθελοντής δίνει τα στοιχεία του και κάνουμε λήψη επιχρίσματος από το στόμα, ώστε να γίνει ταυτοποίηση του DNA. Με την ευκαιρία της αιμοδοσίας προσπαθούμε να αυξήσουμε και τους δότες μυελού των οστών. Θα το εφαρμόσουμε από εδώ και στο εξής και μια λήψη αρκεί. Αν σε κάθε αιμοδοσία βρει εφαρμογή θα έχουμε έναν αυξημένο αριθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών».

Κατά τα άλλα η εθελοντική αιμοδοσία είχε σημαντική συμμετοχή παρά το ότι διανύουμε τις πρώτες ημέρες του χειμώνα και οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση. Το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου, ανταποκρίθηκε στις ανάγκες και αρκετοί αιμοδότες προσέφεραν το αίμα τους για το συνάνθρωπο. 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος σχολίασε πως η προσπάθεια που γίνεται από το δήμο έχει ανταπόκριση τόσο από τους εθελοντές αιμοδότες, όσο και στο θέμα της προσφοράς αίματος σε όσους έχουν ανάγκη.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις