Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To γαλλικό παιδικό φιλμ «Mune - Μιουν, ο Φρουρός του Φεγγαριού» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου

To γαλλικό παιδικό φιλμ «Mune  - Μιουν, ...

Σε διανομή της εταιρείας Odeon

Μια νέα μαγική ματιά στη μυθολογία του Ήλιου και του Φεγγαριού, ένα παραμύθι που ανοίγει τη φαντασία των παιδιών στους φανταστικούς κόσμους των αστεριών, της νύχτας και των πλανητών.

Αυτό είναι το φιλμ κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Mune  - Μιουν, ο Φρουρός του Φεγγαριού» που θα αρχίσει να προβάλλεται από την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 στις ελληνικές αίθουσες, σε διανομή της εταιρείας Odeon.

Η ταινία θα παιχθεί και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Ο Μιουν είναι ένας μικρός Φαύνος, το πιο γλυκό κι απρόβλεπτο πλάσμα του σύμπαντος που επιλέγεται κατά λάθος ως ο νέος Φρουρός του Φεγγαριού, υπεύθυνος για τον ερχομό της νύχτας και την προστασία του κόσμου των ονείρων.

Μετά από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων, ο πλανήτης βυθίζεται στο σκοτάδι, και ο Μιουν και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μία εκπληκτική αποστολή που θα αποκαλύψει τα μυστικά του Φεγγαριού και του Ήλιου και θα τους κάνει θρύλους για πάντα!

Σκηνοθεσία - Αλεξάντρ Εμπογιάν και Μπενουά Φιλιπόν

Παραγωγή - Ντιμίτρι Ρασάμ, Ατόν Σουμάς και Αλέξης Βονάρμπτ.

Στην μεταγλωττισμένη κόπια στα ελληνικά ακούγονται οι ηθοποιοί:

Φοίβος Ριμένας

Αφροδίτη Αντωνάκη

Θανάσης Κουρλαμπάς

Γιάννης Στεφόπουλος

Γιάννης Πολιτάκης

Ηλίας Ζερβός

Δημήτρης Χαβρές

Βασίλης Μήλιος

Κώστας Δαρλάσης

Δημήτρης Μάριζας.

Διάρκεια          86 λεπτά.

Όπως εξηγούν οι συντελεστές της Γαλλικής αυτής ταινίας που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Tokyo Anime Award Festival, η ιδέα για το φιλμ ξεκίνησε με μία εικόνα: εκείνη ενός παιδιού που ανακαλύπτει το μυστήριο της αλλαγής της μέρας σε νύχτα και αντίστροφα.

«Όταν σκεφτόμασταν την ιστορία των Φυλάκων του Ήλιου και του Φεγγαριού, φανταζόμασταν το κατάπληκτο αυτό προσωπάκι», ανέφερε ο συν-σκηνοθέτης Αλεξάντρ Εμπογιάν. «Θέλαμε, επίσης, να μιλήσουμε για ένα βασικό ζήτημα της οικολογίας: ποια θα ήταν η συνέπεια για τον πλανήτη μας αν ο Ήλιος και το Φεγγάρι εξαφανίζονταν;».

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στη Γαλλία και στις Η.Π.Α. με την δουλειά του για τις τεράστιες επιτυχίες «Kung Fu Panda» και «Τέρατα κι Εξωγήινοι», ο Εμπογιάν επέστρεψε στη Γαλλία για να συν-σκηνοθετήσει το «Mune». «Μου άρεσε η πρωτότυπη προσέγγισή του στο παραμύθι, που συνδυάζει ποίηση, περιπέτεια και χιούμορ με έναν τρόπο που με έκανε να τον αισθάνομαι δικό μου. Το σενάριο είχε φοβερές εικόνες: ο Μιουν να κρατά το φεγγάρι, ο Μιουν να σκαλίζει το σώμα της Γκλιμ κλπ. Ο Μπενουά (Φιλιπόν, συν-σκηνοθέτης) είναι πιο έμπειρος στο live-action, ενώ εγώ στο animation, οπότε δέσαμε πολύ καλά. Βοήθησε πολύ και η εμπειρία μου από τη Dreamworks, όπου εκατοντάδες καλλιτέχνες δουλεύουν συλλογικά ένα πρότζεκτ, όπως δηλαδή έγινε και εδώ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture