Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Από απόψε η πρωτότυπη, πολυσύνθετη παράσταση "Τσέχωφ" από το Θέατρο Νέου Κόσμου στο «The Best Comedy Week»

Από απόψε η πρωτότυπη, πολυσύνθετη παράσ...

Θα παιχθεί στις 30/11 και την 1η Δεκεμβρίου στη σκηνή του Επίκεντρο+ στην Πάτρα

Αναμφίβολα ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της διοργάνωσης του thebest.gr «The Best Comedy Week» είναι η παρουσίαση της αξιόλογης παράστασης "Τσέχωφ", που παίζεται αυτό το διάστημα με επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη παράσταση βασισμένη στο έργο και τη ζωή του Α.Π. Τσέχωφ. Ένα παιχνίδι εξερεύνησης στον κόσμο του σπουδαίου Ρώσου δραματουργού, συγγραφέα Άντον Τσέχωφ (αλληλογραφία, διηγήματα, νουβέλες, θεατρικά έργα) από τον οποίο «επινοείται» η παράσταση. Μια κωμωδία, που οι πρωταγωνιστές, άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε μάταια, πάντα όμως με το γέλιο, που φανερώνεται ακόμα και στις πιο τραγικές στιγμές, προσπαθούν να «συνομιλήσουν» με το βάρος της ύπαρξής τους.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Δημήτρη Μυλωνά. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη της στο zougla.gr η Μυρτώ Γκόνη που παίζει στην παράσταση μαζί με τους Αλέξανδρo Αχτάρ, Πάρη Θωμόπουλο και Παναγιώτη Μπρατάκο, «συναντηθήκαμε 25 Αυγούστου και για τους επόμενους 2,5 μήνες ξεκίνησε η περιπέτεια μεταξύ μας με την φοβερή ομάδα συντελεστών του Δημήτρη Μυλωνά (Νατάσα Σαραντοπούλου/ κίνηση, Παύλος Κατσίβελης/ μουσική, Δήμητρα Λιάκουρα /σκηνικά), αλλά και με τον Άντον Τσέχωφ. Κάναμε σχεδόν έναν μήνα αυτοσχεδιασμούς, επιλέγοντας 45 διηγήματα από αυτά που είχαμε διαβάσει το καλοκαίρι. Τον δεύτερο μήνα ο Δημήτρης επέλεξε από το υλικό των αυτοσχεδιασμών και άρχισε να στήνει την παράσταση. Περάσαμε από πολλές δυσκολίες, κάναμε εξαντλητικές πρόβες, πρόβες… πολλές πρόβες.

Στην πρεμιέρα την ώρα της υπόκλισης ένιωσα τέτοια ανακούφιση που άρχισα να κλαίω από χαρά που θα μπορούσα να πάω σπίτι να κοιμηθώ. Βέβαια, πρόβες συνεχίσαμε και μετά την πρεμιέρα. Η παράσταση είναι μια μεγάλη χειροποίητη σύνθεση που δεν μπορεί ουσιαστικά ποτέ να ολοκληρωθεί. Είναι σαν ζωντανός οργανισμός που συνεχώς αναπτύσσεται. Όταν σταματήσει να αναπτύσσεται, θα πεθάνει».

Η ξεχωριστή αυτή πολυσύνθετη κωμωδία που είναι βασισμένη και αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή του Τσέχωφ θα παρουσιαστεί στην Πάτρα, την Δευτέρα 30/11 και την Τρίτη 1/12/2015 στις 21.30 το βράδυ στο θέατρο Επίκεντρο+, στην οδό Αγίου Διονυσίου και Νόρμαν, στο πλαίσιο όπως προείπαμε του φεστιβάλ The Best Comedy Week, που διοργανώνει το thebest.gr με την υποστήριξη της ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΑΕ.

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό - 12 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ.

Υποστηρικτές events: CBL, Γνώση (Μελέτη-Δημιουργία), Galaxy City Hotel, Disco Room, Tag, ΠΟΠ-ΧΟΡΝ.

The Best Comedy Week | The Funny Side of Life 29/11 με 6/12 στην Πάτρα!

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture