Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Νικητής του 5ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας ο Πατρινός σεφ Άρης Μπούζης

Νικητής του 5ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρο...

Για το καλύτερο πιάτο πάπιας

Στο πλαίσιο του πιο γευστικού φεστιβάλ, του 5ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός των σεφ στο εστιατόριο Καράβι του Sofitel Athens Airport. Βάζοντας όλη τους την τέχνη, οι νεαροί σεφ που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό του τρέχοντος Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας διαγωνίστηκαν σε 2 πιάτα, ένα μαγειρικής με βάση την πάπια κι ένα ζαχαροπλαστικής με έμπνευση τα Χριστούγεννα, καθώς το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Πάπια και χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο».

Την τελική πεντάδα των διαγωνιζόμενων αποτέλεσαν οι Στέφανος Σμπόνιας, Γιώργος Δήμου, Χρήστος Παπαδόγιαννης, Γρηγόρης Ηλιόπουλος και ο Πατρινός Άρης Μπούζης.

Κριτές ήταν οι κορυφαίοι σεφ γαλλικής γαστρονομίας της χώρας: ο σεφ της Γαλλική Πρεσβείας Jean-Marie Hoffmann, ο σεφ του F+W Olivier Campanha, ο επικεφαλής του «Δειπνοσοφιστήριον Catering» σεφ Jean-Louis Capsalas, ο σεφ Luc Grégoire επικεφαλής του catering «La Maison Grégoire», ο σεφ του Premiere και εκδότης του Qzine Jean-Charles Métayer και ο πρώην executive chef του Elysée και σημερινός υπογράφων του μενού του μουσείου της Ακρόπολης Dominique Perrot.

Για πρώτη φορά, η κριτική επιτροπή διευρύνθηκε με μία «μη επαγγελματική» παρουσία, καθώς σε αυτή συμμετείχε η Διευθύντρια της Sopexa Βίκυ Κωστοπούλου.

Οι νικητές που βραβεύθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή του Sofitel Athens Airport κύριο Cyril Manguso είναι οι:

Άρης (Αριστομένης) Μπούζης, Βραβείο για το καλύτερο πιάτο πάπιας. Γεννημένος το 1991 στην Παραλία Πατρών.

Ο νεαρός ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος σεφ αγαπάει τη μαγειρική από μικρό παιδί και ξεκίνησε τις σπουδές του στον Ο.Τ.Ε.Κ. Γαλαξειδίου.

Σήμερα εργάζεται ως μάγειρας στο εστιατόριο του Sofitel «Το Καράβι».

Χρήστος Παπαδόγιαννης, Βραβείο για το καλύτερο χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο. Γεννημένος το 1991 στην Αθήνα, ο νεαρός ταλαντούχος σεφ που αποφοίτησε από την Le Monde, έχει ήδη εργαστεί στα εστιατόρια του Αστέρα Βουλιαγμένης και του Intercontinental Hotel Athens, ενώ σήμερα είναι σεφ στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Άρης Μπούζης, Βραβείο για το καλύτερο πιάτο πάπιας

Άρης Μπούζης, Βραβείο για το καλύτερο πιάτο πάπιας

Άρης Μπούζης, Βραβείο για το καλύτερο πιάτο πάπιας

Το νικητήριο πιάτο μαγειρικής "Τριλογία Πάπιας"

 Το νικητήριο πιάτο μαγειρικής "Τρι...

Το νικητήριο πιάτο μαγειρικής "Τριλογία Πάπιας"

Το νικητήριο πιάτο ζαχαροπλαστικής "Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο με μους"

 Το νικητήριο πιάτο ζαχαροπλαστικής &quo...

Το νικητήριο πιάτο ζαχαροπλαστικής "Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο με μους"

Στέφανος Σμπόνιας, Γιώργος Δήμου, Χρήστος Παπαδόγιαννης, Γρηγόρης Ηλιόπουλος και Άρης Μπούζης. Οι φιναλίστ του διαγωνισμού των σεφ. — στην τοποθεσία Sofitel Athens Airport

 Στέφανος Σμπόνιας, Γιώργος Δήμου, Χρήστ...

Στέφανος Σμπόνιας, Γιώργος Δήμου, Χρήστος Παπαδόγιαννης, Γρηγόρης Ηλιόπουλος και Άρης Μπούζης. Οι φιναλίστ του διαγωνισμού των σεφ. — στην τοποθεσία Sofitel Athens Airport

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight