Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Αχαΐας στον υφυπουργό Ανάπτυξης

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Αχαΐας στον ...

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

To Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε σήμερα την κατωτέρω επιστολή στον υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξανδρο Χαρίτση:

«Με την παρούσα αναφερόμαστε σε μια κατηγορία επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου μας που προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο και με την λειτουργία τους στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό την οικονομία  μας αλλά και την απασχόληση.

Πρόκειται για τις «ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΔΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ή άλλως «ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ».

Η προσφορά των εν λόγω μονάδων στην κοινωνία,  είναι γνωστή καθώς καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγάλου μέρους εργαζομένων γονέων, με ιδιαίτερη κοινωνική αναφορά και σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες λειτουργίας.

Παρά ταύτα, οι εν λόγω μονάδες, δεν εντάσσονται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται ως επιλέξιμοι οι κωδικοί άσκησης δραστηριότητας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε, πως οι ανάγκες εκσυγχρονισμού των μονάδων αυτών είναι συνεχείς, ακριβώς λόγω του έργου που προσφέρουν, όπως ενδεικτικά ακόλουθα αναφέρουμε.

-κτιριακές εγκαταστάσεις (ανέγερση-εκσυγχρονισμό) και κτιριακές παρεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και προσαρμογή στην νομοθεσία για άτομα με κινητικά προβλήματα (ΑμΕΑ).

-αντικατάσταση και απόκτηση σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

-εγκαταστάσεις εστίασης με τις υγειονομικές προδιαγραφές που απαιτούνται.

-αντικατάσταση και απόκτηση οχημάτων μεταφοράς των παιδιών.

-αντικατάσταση επίπλων εσωτερικού χώρου, οργάνων απασχόλησης και παιχνιδιού των παιδιών με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής.

Σύμφωνα, με τα ανωτέρω, παρακαλούμε, να εντάξετε και τους ΚΑΔ 88910000 και 8891302, που αφορούν τις ανωτέρω μονάδες στους επιλέξιμους για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, σχετικά με τα προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Πλάτων Μαρλαφέκας»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά