Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με επιτυχία η εκδήλωση για την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με επιτυχία η εκδήλωση για την αν...

Στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2015

Με επιτυχία και υψηλή προσέλευση κόσμου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Νοεμβρίου, η παρουσίαση του  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ στο Forum Ανάπτυξης 2015/18ο Money Show Πάτρας, με θέμα «ΕΛΛΑΔΑ ΡΩΣΙΑ 2016 – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΖΙ»

Η παρουσίαση είχε σαν σκοπό να γνωστοποιήσει στο κοινό την πρωτοβουλία των δύο κρατών, που ήδη είχε υπογραφεί σε υπουργικό επίπεδο το 2014, για διενέργεια εκδηλώσεων πολιτιστικού, ιστορικού και οικονομικού ενδιαφέροντος το ερχόμενο έτος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κα Τατιάνα Απάλκοβα γραμματέας του επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πάτρα, η οποία και μετέφερε χαιρετισμό του Επιτίμου Προξένου κου Μιχαήλ Τσιλικίδη. Η κα Απάλκοβα επίσης και ως Αντιπρόεδρος της ενώσεως τέως συμπατριωτών πρώην ΕΣΣΔ  «Σογιούζ» στον λόγο της τόνισε την σημασία της πολιτιστικής χρονιάς Ελλαδα-Ρωσία, Ρωσία - Ελλάδα 2016.

Στην συνέχεια τονίστηκε, από την κα Μιλένα Σινελνίκοβα, Πρόεδρο του Ινστιτούτου, η διενέργεια Φόρουμ εκδηλώσεων τον Σεπτέμβριο 2016 στην πόλη μας, με σκοπό την οικονομική συνεργασία με φορείς της περιοχής το οποίο θα αποτελείται από επιστημονικό και ιστορικό κομμάτι και θα αναδείξει τις σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες, που παραμένουν άγνωστες έως και σήμερα στο ευρύτερο κοινό της Ελλάδας και της Ρωσίας. Επίσης θα είναι σε θέση να δώσει ένα κίνητρο για την συνεργασία των δυο κρατών μας στον τομέα της επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Παρουσιάστηκαν επίσης και άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου, που έχουν πραγματοποιηθεί σε στενή συνεργασία με το επίτιμο προξενείο της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Πάτρα αλλά και με την ένωση «Σογιούζ» και έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην πόλη μας, όπως επίσης και τα σχέδια που υπάρχουν για την νέα χρονιά 2016.

Ο δικηγόρος κος Φώτης Λουριδάς μίλησε για την συμβολή των μελών των ξένων κοινοτήτων στην ανάπτυξη και την ιστορία της Πάτρας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων την προσωπικότητα του Ρώσου Νικολάι Ράικο, πρώτου φρουράρχου της πόλης το 1829.

Ο κος Κωνσταντίνος Αργυρός, Πρόεδρος ΔΣ της Εταιρείας «Μετόχι ΑΕ», τόνισε τους κοινούς δεσμούς των δύο ομόδοξων κρατών και την σημασία που έχει ο Άγιος Ανδρέας για τους πατρινούς αλλά και για τους Ρώσους, ως πολιούχος άγιος. Ανέφερε επίσης τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής με αξιοποίηση υφισταμένων ξενοδοχειακών υποδομών και προτάσεις ενδιαφερομένων επενδυτών.

Ο συντονισμός της παρουσίασης αλλά και της εποικοδομητικής συζήτησης που ακολούθησε με το κοινό, όπου γεννήθηκαν άμεσα ιδέες δράσεων για το 2016 και συζητήθηκε η συνεργασία του Ινστιτούτου με το Πανεπιστήμιο Πατρών, που ήδη ετοιμάζει επιστημονική συνάντηση εκπροσώπων ρωσικών πανεπιστημίων στην πόλη μας το 2016, έγινε από τον δικηγόρο κο Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο.

Το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον «Σύμβουλο Επιχειρήσεων» για την συνεργασία και όλους όσους συνέπραξαν στην διενέργεια της εν λόγω εκδήλωσης.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις