Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Αχαϊα: Μπαράζ κινητοποιήσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς για τις εφημερίες και τα Κέντρα Υγείας

Αχαϊα: Μπαράζ κινητοποιήσεων από τους νο...

Δείτε τον προγραμματισμό της ΕΙΝΑ

Την Τετάρτη 25/11 συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑ και αποφάσισε τα εξής:

Οι Ιατροί της ΕΙΝΑ συμμετέχουν στην Πανυγειονομική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 2/12/15 και προχωρούν σε

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 1/12/15 στις 9.00πμ

(Στάση Εργασίας 8.00-12.00) στο Αμφιθέατρο του ΠΓΝΠ με θέματα:

1.      Προϋπολογισμός του 2016 για την Υγεία-Περικοπές- ΑΠΕΡΓΙΑ 2/12

2.      Απολογισμός – εξέλιξη κινητοποιήσεων των ιατρών των Κέντρων Υγείας σε σχέση με την αποπληρωμή των εφημεριών και τη χρηματοδότηση των ΚΥ

Σε σχέση με το θέμα των ΚΥ:  Είναι γνωστό ότι οι εφημερίες των γιατρών των ΚΥ δεν έχουν καταβληθεί επί επταμήνου και μάλιστα είναι περικομμένες κατά 25-30% περίπου και οι γιατροί βρίσκονται σε καθημερινές στάσεις εργασίας από τις 16/11.

Έχει γίνει ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και κοινή σύσκεψη με τους Δημάρχους Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Καλαβρύτων και Πατρέων με αντικείμενο την κατάσταση των ΚΥ και το μέλλον τους από τη νέα χρονιά (20/11/15).

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προβαίνει σε πανελλαδική κινητοποίηση των γιατρών των ΚΥ και παράσταση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 27/11 στις 13.00 στην οποία θα συμμετάσχουν και γιατροί από την Αχαΐα.

Οι γιατροί των ΚΥ της Αχαΐας, μετά από συνέλευσή τους στις 10/11, αποφάσισαν να καταθέσουν έγγραφο-δήλωση που θέτει την 6η ΥΠΕ προ των ευθυνών της σε σχέση με την απλήρωτη εργασία που εξαναγκάζει τους γιατρούς και ζητούν τον άμεσο ορισμό χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των δεδουλευμένων και περικομμένων εφημεριών και δεν καταθέσαν πρόγραμμα εφημέρευσης των ΚΥ για το Δεκέμβριο.

Είναι σαφές ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δε συμβιβαζόμαστε με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών στην υγεία και την κοινωνία μας και ζητάμε άμεσα προσλήψεις και γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ προκειμένου να απολαμβάνει ο λαός μας τις υπηρεσίες των δημόσιων δομών που κινδυνεύει ΑΜΕΣΑ η λειτουργία πολλών από αυτές.

Στη Συνέλευσή στις (1/12) θα αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being