Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μια γυναίκα πανέμορφη & ταλαντούχα, καταδικασμένη να πετύχει!

Μια γυναίκα πανέμορφη & ταλαντούχα, ...

Το να "φουσκώσεις" ίσως δεν είναι και τόσο δύσκολο. Το να μην "ξεφουσκώσεις" όμως θέλει αγώνα"...

Είναι πανέμορφη και είναι αυταπόδεικτο. Είναι επιτυχημένη και είναι δεδομένο. Αυτό που δε σταματά όμως να μας εντυπωσιάζει σε αυτή τη γυναίκα, είναι ο τροπος που τα αντιμετωπίζει όλα αυτά. Ήρθε πριν από λίγα χρόνια από την Αθήνα στην Πάτρα, χωρίς προσωπικές γνωριμίες, χωρίς να ανήκει σε "επώνυμες παρέες" της πόλης, με μοναδικά όπλα της την εμπειρία και το ταλέντο και κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μιλάει όλη σχεδόν η Πάτρα για εκείνη και για τη δουλειά της. Έχει αποκτήσει τόσο έντονη φήμη που, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή της παρουσία, θα "κινδύνευε" να πέσει στην παγίδα της έπαρσης που συχνά συνοδεύει την επιτυχία. Εκείνη όμως, παραμένει όλο και πιο προσηλωμένη στη δουλειά της, αντιμετωπίζει με όλο και μεγαλύτερη υπευθυνότητα τον κόσμο που την εμπιστεύεται και δε σταματάει να λέει ότι πάνω απ' όλα, θέλει να κάνει την κόρη της να νιώθει υπερήφανη για τη μαμά της.

Μοιάζει δυναμική, ακόμα και απρόσιτη καμιά φορά, με την ειλικρίνειά της να... τσακίζει κόκκαλα, αλλά είναι πραγματικά το πιο γλυκό παιδί του κόσμου. Όσοι την ξέρουν, την έχουν στην καρδιά τους. Τη νοιάζονται, τη φροντίζουν, την εμπιστεύονται. Γιατί είναι αληθινή. Γιατί είναι μαχήτρια. Γιατί έχει καθαρή ματιά και σκέψη. Γιατί παρά τη φήμη που απέκτησε, όχι μόνο δεν "πήραν αέρα" τα μυαλά της, αλλά αφοσιώθηκε ακόμα περισσότερο στη δουλειά της. Γιατί είναι γεμάτη ενέργεια και -αν δεν την πετύχεις σε κακή μέρα...- η Φωτεινή Τσαβαλά, είναι η χαρά της ζωής!

Είσαι μια νέα γυναίκα, με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο, η οποία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει σε μια "ξένη" πόλη το talk of the town! Και το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλο αυτό δεν "ξεφούσκωσε", αλλά αντιθέτως εδραιώθηκες στον χώρο ακόμα πιο δυνατά, δημιουργώντας ένα από τα πιο επιτυχημένα κομμωτήρια. Που πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχημένη και συνεχώς ανοδική πορεία σου;

Είμαι στο χώρο σχεδόν 17 χρόνια και πράγματι έχω πια αρκετά μεγάλη εμπειρία. Όμως, αυτό που λέω πάντα και το εννοώ είναι ότι, ο κόσμος είναι εκείνος που με βοήθησε να εξελιχθώ. Ναι μεν αγαπώ πολύ τη δουλειά μου, αφοσιώνομαι σε αυτήν, ενημερώνομαι συνεχώς, δουλεύω ατέλειωτες ώρες, πιστεύω στο ταλέντο μου, αλλά αν δεν με εμπιστευόταν ο κόσμος ώστε να μπορέσω να δείξω τη δουλειά μου, δε θα είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά. Ξέρεις τι σκέφτομαι όμως συχνά; Το να "φουσκώσεις" ίσως δεν είναι και τόσο δύσκολο. Το να μην "ξεφουσκώσεις" όμως θέλει αγώνα. Γι αυτό και δεν επαναπαύομαι ποτέ.

Η Πάτρα έχει αρκετά -και εντυπωσιακά θα λέγαμε- κομμωτήρια και επιπλέον, επικρατούν σε μεγάλο βαθμό οι προσωπικές επαφές που μετράνε χρόνια και δημιουργούν σχέσεις που δύσκολα "χαλάνε". Πώς κατάφερες να κερδίσεις τόσο μεγάλο κοινό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Τί πιστεύεις ότι κέρδισε τους πατρινούς σε σένα, ενώ κατάγεσαι από την Αθήνα και δεν ανήκεις στις προσωπικές τους γνωριμίες;

Ναι, πράγματι υπάρχουν πολλά καλά κομμωτήρια στην Πάτρα, πολύ αξιόλογοι συνάδελφοι και καθένας έχει το κοινό του. Προσωπικά, νιώθω ότι μετά από πολλή δουλειά, υπομονή και σεβασμό προς τον κόσμο που με επέλεξε, κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Έχω κάνει βέβαια και εγώ πλέον τις δικές μου προσωπικές σχέσεις, φιλίες και γνωριμίες στην πόλη μετά από τόσα χρόνια που ζω εδώ. Για να είμαι ειλικρινής -θα το πω και ας "ακουστεί" κάπως...- τους πατρινούς δεν τους λες εύκολους ανθρώπους. Όταν όμως σε επιλέξουν και τους επιλέξεις, δημιουργείται πραγματικά σχέση ζωής. Και είμαι πολύ χαρούμενη που έχω πλέον συγκεκριμένους ανθρώπους δίπλα μου και με στηρίζουν.

Όποιος σε παρατηρήσει την ώρα που δουλεύεις, θα διαπιστώσει τη ζωντάνια και την ενεργητικότητα που σε διακρίνουν, το πάθος και την αφοσίωση με την οποία δουλεύεις και σίγουρα δεν μπορεί να μην προσέξει την τελειομανία σου για το αποτέλεσμα κάθε μίας πελάτισσας ξεχωριστά. Από πού πηγάζει καθημερινά τόση διάθεση, υπομονή και ενέργεια;

Κάνουμε μια δουλειά αρκετά δύσκολη που απαιτεί να έχουμε πάντα τη διάθεση να επικοινωνήσουμε με την πελάτισσα, να καταλάβουμε τί θέλει και επιπλέον να της φτιάξουμε εκτός από την εμφάνιση, και τη διάθεση. Αυτό προϋποθέτει και σωματική και ψυχική αντοχή όπως καταλαβαίνεις... Γι αυτό και κάθε βράδυ, μετά το κλείσιμο του κομμωτηρίου, είμαστε σχεδόν ερείπια. Είναι όμως τόσο μεγάλη η ικανοποίηση και η χαρά που νιώθω όταν βλέπω στα μάτια κάθε πελάτισσας πόσο ευχαριστημένη είναι, που αυτό και μόνο μου δίνει απίστευτη δύναμη να συνεχίζω και να συνεχίζω με την ίδια όρεξη και με το ίδιο πάθος κάθε μέρα απ' την αρχή. Και πάνω απ όλα, η σκέψη ότι όλα, τα πάντα, γίνονται για την κόρη μου. Αυτό είναι το πιο ισχυρό δυναμωτικό.

Τί ονειρεύεσαι για το μέλλον και τί φοβάσαι;
Ξέρεις τι ονειρεύομαι πραγματικά; Να βλέπω τον κόσμο λίγο πιο χαρούμενο. Δε θέλω να το βάζει κανείς κάτω. Όλοι περνάμε δυσκολίες, όλοι έχουμε προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να παραιτούμαστε από τη ζωή και από τα όνειρά μας. Θα ήθελα έναν κόσμο με περισσότερη αγάπη ο ένας για τον άλλον. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, όμως στις δύσκολες εποχές που ζούμε, μόνο με αγάπη μπορούμε να επιβιώσουμε και με καθαρές, θετικές σκέψεις. Με ρωτάνε συχνά πως έχω τόση διάθεση, πως αντέχω να δουλεύω τόσο πολύ, πως γίνεται να μην χάνω ποτέ τη δύναμή μου, και η απάντηση είναι ακριβώς αυτή, ότι παίρνω και δίνω αγάπη στη ζωή μου και αυτό είναι η μεγαλύτερη δύναμη.

Ο κόσμος σε εμπιστεύεται απόλυτα και έχω δει συχνά στο κομμωτήριο να σε αφήνουν να κάνεις ό,τι θες εσύ στα μαλλιά τους. Ίσως λοιπόν το να σε ρωτήσω για τις τάσεις του Χειμώνα να μην έχει μεγάλη αξία, μιας και οι περισσότεροι σε εμπιστεύονται χωρίς καν να ενημερωθούν. Επιγραμματικά όμως και εν όψει γιορτών, δώσε μας μια μικρή "γεύση" για το τι θεωρείται must φέτος.

Οι τάσεις στα μαλλιά φέτος το Χειμώνα ποικίλουν και στόχος είναι να αποκτήσει κάθε γυναίκα το ξεχωριστό στιλ που αναδεικνύει την ίδια. Οι αλογοουρές σε διάφορες παραλλαγές, τα boho κυματιστά που θυμίζουν κάτι από καλοκαίρι, οι ρομαντικές αφέλειες και οι πλεξίδες -περίτεχνες ή επιμελώς ατημέλητες- είναι μερικά από όσα θα δούμε φέτος, προσαρμοσμένα όμως στο ιδιαίτερο στιλ κάθε γυναίκας. Σε χρώματα θα δούμε μαύρο-βιολέ, εντυπωσιακά χάλκινα, τα καφέ της σκουριάς και πολλές παστέλ αποχρώσεις. Δε λείπουν βέβαια οι ιδιαίτερες τεχνικές όπως τα bronde, sombre και babylights. Όσο για τα κουρέματα, φέτος κυριαρχεί το μοντέρνο στιλ που ταυτόχρονα είναι απλό, μακριά μαλλιά με χαμηλό φιλάρισμα, ασύμμετρα καρέ και pixie κοντά μαλλιά. Αλλά όπως λέω πάντα σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, δε θέλω να "κολλάνε" με το τι είναι μόδα, αλλά με το τι κολακεύει κάθε μία.

*Ευχαριστούμε πολύ τον Κώστα Σίνη για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

 

Την Φωτεινή Τσαβαλά θα τη βρείτε στο:
TSAVALA hair studio
Ρ. Φεραίου & Κανάρη, Πάτρα
Τ.: 2610 243018

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά