Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Φωτεινή Βελεσιώτου στο thebest:" Δεν με κυνηγάει καθόλου το άγχος της επιτυχίας"

 Φωτεινή Βελεσιώτου στο thebest:" Δ...

Όσα είπε με αφορμή την επίσκεψή της στην Πάτρα

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, ύστερα από μια πετυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, συνεχίζει τα μουσικά της ταξίδια, ανά την Ελλάδα, συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών.

Το Σάββατο 28 Νοέμβρίου θα κάνει μια στάση στην Πάτρα και στο Ghetto. Με αφορμή την εμφάνιση της στην πόλη μίλησε στο thebest.gr.

Έχοντας μια ξεχωριστή πορεία στην ζωή και στο τραγούδι συνεχίζει να το υπηρετεί βαδίζοντας στον δρόμο που η ίδια αισθάνεται όμορφα και πλήρης. Αυθεντική και ειλικρινής δηλώνει πως δεν φοβάται τις αλλαγές και πως σε λίγα χρόνια φαντάζεται τον εαυτό της να περνά τον χρόνο της στην θάλασσα, ψαρεύοντας πάνω σε μια βάρκα.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Ποια είναι η σχέση σας με την Πάτρα ;

Έχω τραγουδήσει πολλές φορές στην Πάτρα, έχω φίλους εκεί… οπότε έχω πάρα καλή σχέση.

Τι θα ακούσουν οι Πατρινοί στο live του Σαββάτου;

Τραγούδια από όλο το ελληνικό τραγούδι, την δισκογραφία μου, τραγούδια καρδιάς γενικότερα..Θα περάσουμε πολύ όμορφα στο Ghetto αντλώντας δύναμη μέσα από τραγούδια.

Έχετε τραγουδήσει αρκετά χρόνια στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο κοινό της επαρχίας και της Αθήνας;

Οι άνθρωποι παντού έχουν την διάθεση να δώσουν για την μουσική γιατί είναι η μόνη που τους δίνει δύναμη. Εισπράττω, βλέπω και καταλαβαίνω ότι «κόβουν» από όπου μπορούν προκειμένου να μαζέψουν χρήματα και να ακούσουν μουσική. Το έχω συζητήσει και με συναδέλφους. Ο κόσμος μπορεί να μην πάει να φάει στην ταβέρνα, θα το κάνει σπίτι του, αλλά την μουσική δεν θέλει να την στερηθεί.

Στην Θεσσαλονίκη όπου ζούσατε για αρκετά χρόνια .. εργαζόσασταν ως δασκάλα και παράλληλα τραγουδούσατε.. Πώς συνδυάσατε αυτές τις δυο ιδιότητες;

Δεν τραγουδούσα με τους σημερινούς ρυθμούς. Τραγουδούσα μια φορά την εβδομάδα, μια φορά στις δεκαπέντε μέρες… Δεν γινόταν να τραγουδάω περισσότερο γιατί είχα την δουλειά μου σαν δασκάλα, είχα τα παιδιά μου. Αυτό που θυμάμαι από την Θεσσαλονίκη είναι ότι πέρασα πολύ όμορφα. Έζησα τα πιο όμορφα και δημιουργικά χρόνια της ζωής μου. Εκεί μπήκα ουσιαστικά στην μουσική.

Δίνετε την αίσθηση ότι είστε από τους καλλιτέχνες που δεν τους κυνηγάει καθόλου το άγχος της επιτυχίας…

Καθόλου. Δεν είναι σκοπός μου η επιτυχία. Η επιτυχία έρχεται όταν δεν την επιδιώκεις. Έτσι πιστεύω. Ισχύει για όλους τους τομείς. Όχι μόνο για το τραγούδι. Αρκεί να είσαι σοβαρός και να κάνεις αυτό που κάνεις με ευπρέπεια, αγάπη. Να είναι αποκύημα σκέψης, περισυλλογής, βιωμάτων.

Τι είναι αυτό που θα σας κάνει να πείτε «ναι» σε ένα τραγούδι;

Καταρχήν ο λόγος, ο στίχος του. Έπεται η μουσική. Μας δίνει την δύναμη να ερμηνεύσουμε το τραγούδι Δεν μπορώ να ερμηνεύσω ένα τραγούδι με  στίχους που με προσβάλουν, δεν μπορώ να τραγουδήσω ένα ρεφραίν δέκα φορές προκειμένου να "βγει" το τραγούδι..

Σήμερα γράφονται «σοβαρά» τραγούδια;

Βεβαίως. Έχουν αλλάξει μόνο κάποια πράγματα, Έχει τελειώσει η εποχή του δίσκου,του βυνίλιου. Υπάρχει το διαδίκτυο.. από εκεί γίνονται γνωστά τα τραγούδια. Εμείς μπορεί να βγάζουμε  cds αλλά δεν κάνουν πωλήσεις.

Ποιους δημιουργούς και τραγουδιστές της νέας γενιάς θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε;

Υπάρχουν πολλοί εμπνευσμένοι δημιουργοί και τραγουδιστές. Δεν θα ήθελα να αδικήσω κάποιον. Η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ φτωχή σε αυτό τον τομέα. Πάντα θα έχει ανθρώπους που θα δίνουν την ψυχή τους στην μουσική. Φαίνεται αυτό.

Ποια στιγμή στην πορεία σας ξεχωρίζετε;

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην στιγμή που ο Γιώργος Καζαντζής και η Ελένη Φωτάκη μου εμπιστεύτηκαν τις «Μέλισσες».Ήταν το τραγούδι που με έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό. Μέχρι τότε τραγουδούσα στην Θεσσαλονίκη σε χώρους 50- 100 ατόμων.

Πρόκειται για ένα τραγούδι … διαχρονικό…

Έτσι φαίνεται… Κυκλοφόρησε το 2008 και φαίνεται να αντέχει στο πέρασμα των χρόνων.

Σας ρωτάνε συνεχώς για την ομοιότητα που μπορεί να έχετε σαν καλλιτέχνης με την Σωτηρία Μπέλλου… Σας ενοχλεί αυτή η ερώτηση;

Κάπου με ενοχλεί. Μπορεί να τραγουδάμε τον ίδιο τόνο αλλά έχουμε εντελώς διαφορετικό ηχόχρωμα. Αυτό φαίνεται και στα καινούργια τραγούδια που έχω ερμηνεύσει και στα οποία η φωνή μου δεν έχει σχέση με της Μπέλλου. Απλώς όταν τραγουδάς το «Με αεροπλάνα και βαπόρια» δεν μπορείς να το τραγουδήσεις διαφορετικά. Πρέπει να «πατήσεις» εκεί.

Έχετε σκεφτεί την στιγμή που ο κύκλος της μουσικής θα κλείσει; Τουλάχιστον έτσι όπως τον ζείτε τώρα

Βέβαια. Δεν θεωρώ ότι είμαστε αιώνιοι ως τραγουδιστές. Γενικώς έχω μάθει να κάνω πολλές αλλαγές στην ζωή μου. Έχω κάνει και θα κάνω και στο μέλλον.. Έχω και φίλους που θεωρώ ότι θα με «προστατεύσουν» όταν έρθει η βιολογική φθορά. Μετά θα κάνω άλλα πράγματα. Έχω μάθει να κάνω πολλά στην ζωή μου και δεν πλήττω ποτέ…

Πώς φαντάζεστε την Φωτεινή Βελεσιώτου κάποια χρόνια από τώρα;

Σε κάποια; Σε λίγα χρόνια από τώρα. Με φαντάζομαι πάνω σε μια βάρκα να ψαρεύω. Μου αρέσει το ψάρεμα, η θάλασσα και ότι έχει να κάνει με αυτήν.

Προς το παρόν αυτό θα περιμένει.. Για τον φετινό χειμώνα έχετε άλλα σχέδια…

Φέτος θα εμφανίζομαι στην Αθήνα με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Από εκεί πέρα δεν κάνω  σχέδια …σχετικά με τα καλλιτεχνικά δεν προγραμματίζω τίποτα.

Διοργάνωση: GG Events
Ώρα Έναρξης: 22:00
Τιμή Εισιτηρίου:
Προπώληση: 10 Ευρώ σε DISCOVER &Ηχότοπο ART CAFÉ, Αράτου 14
Ταμείο: 12 ευρώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture