Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μανουέλ Βαλς: Η Ευρωπαική Ένωση δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες, έχει φτάσει στα όριά της

Μανουέλ Βαλς: Η Ευρωπαική Ένωση δεν μπορ...

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στη Γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung»

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κάλεσε τις Βρυξέλλες να σταματήσουν το κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλους πρόσφυγες στην Ευρώπη, δεν είναι δυνατό» και πως οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πλέον φτάσει στα όρια τους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα "Suddeutsche Zeitung", ο Γάλλος πρωθυπουργός ζήτησε από τις Βρυξέλλες να σταματήσουν το κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή ενώ προειδοποίησε ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ενδέχεται να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον της Γερμανίας και της Ιταλίας.

"Ακόμη και η Γερμανία και η Ιταλία απειλούνται από τους τζιχαντιστές", υποστήριξε ο Γάλλος πρωθυπουργός. Οι δηλώσεις του έγιναν λίγες ώρες πριν την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στο Παρίσι η οποία αναμένεται να απευθύνει μήνυμα αλληλεγγύης στη Γαλλία κατά τη συνάντησή της με τον Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

"Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλους πρόσφυγες στην Ευρώπη, δεν είναι δυνατό", τόνισε ο Μανουέλ Βαλς και πρόσθεσε πως "η ύπαρξη ή μη ελέγχου στα σύνορα της ΕΕ θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε οι πολίτες θα πουν: Τέρμα με την Ευρώπη".

Ο Γάλλος πρωθυπουργός όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» έσπευσε να υποστηρίξει ότι, η Ευρώπη, αντί να επιτρέπει την ανεξέλεγκτη είσοδο στο έδαφός της  χιλιάδων προσφύγων, θα πρέπει να βρει μια λύση με τις γειτονικές χώρες της Συρίας, ώστε να γίνονται εκεί δεκτοί περισσότεροι πρόσφυγες και να καταγράφονται: «Σε διαφορετική περίπτωση η Ευρώπη θα θέσει εν αμφιβόλω την ικανότητά της να ελέγξει αποτελεσματικά τα σύνορά της».

Τα σχόλια του Γάλλου πρωθυπουργού διατυπώνονται καθώς δύο από τους τρομοκράτες της 13ης Νοεμβρίου φέρονται να πέρασαν μέσω της Ελλάδας και της Σερβίας στη δυτική Ευρώπη παριστάνοντας τους πρόσφυγες.  Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", στη συνέντευξή του ο Βαλς απέφυγε να επικρίνει τη Μέρκελ για την ανοικτή πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες, ωστόσο δεν έκρυψε το γεγονός ότι το Παρίσι εξεπλάγη από την απόφαση του Βερολίνου.

"Η κατάσταση των προσφύγων κινδυνεύει να επιδεινωθεί με τον ερχομό του χειμώνα" , είπε επίσης ο Γάλλος πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι, κυρίως στα Βαλκάνια διακινδυνεύονται πολλά, η κατάσταση θα είναι δραματική και όχι κάποια στιγμή, αλλά πολύ πολύ σύντομα".

Τέλος, ο κ. Βαλς υπερασπίστηκε την επιλογή των λέξεων του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου είπε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. "Για εμένα είναι ξεκάθαρο: Πρόκειται για πόλεμο!", υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι ο "νέος πόλεμος" θα διαρκέσει περισσότερο, «ίσως μερικούς μήνες, ίσως μερικά χρόνια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις