Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αμείωτη η προσέλευση για τον "Γαλιλαίο" του Καζάκου στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας

Αμείωτη η προσέλευση για τον "Γαλιλ...

Ο αριθμός των θεατών που ήδη έχει δει την παράσταση πλησιάζει πια τα 4.000 άτομα

Η παράσταση «Η Ζωή του Γαλιλαίου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου που ερμηνεύει και τον περίφημο Ιταλό μαθηματικό και αστρονόμο που έζησε από το 1564 έως το 1642, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των θεατών και είναι γεγονός πως η προσέλευση των θεατών είναι μέχρι στιγμής αμείωτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην πλ. Γεωργίου της Πάτρας, όπου και παίζεται η παράσταση Πέμπτη με Κυριακή, γεμίζει κάθε βράδυ και μάλιστα ο μέσος όρος θεατών κυμαίνεται στα 180 με 200 άτομα, δηλαδή το θέατρο (πλατεία και θεωρεία γεμίζουν ασφυκτικά). Μάλιστα αναμένεται η μεγάλη προσέλευση να συνεχιστεί και τον μήνα Δεκέμβριο αλλά και τις γιορτές των Χριστουγέννων που είθισται όλοι να επιλέγουν να πάνε να δουν και μία θεατρική παράσταση.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το κοινό δεν μοιάζει να φοβάται την διάρκεια της παράστασης που αγγίζει τα 160 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάρκεια του έργου στις πρώτες παραστάσεις ήταν ακόμη μεγαλύτερη αλλά για την καλύτερη ροή κόπηκαν κάποια λεπτά.

Ωστόσο είναι έτσι στημένη η παράσταση (να σημειωθεί πως δίνονται και πληροφορίες για τον Γαλιλαίο και τα συμβάντα της εποχής με μεγάλα γράμματα στη διάρκεια του έργου) που θα λέγαμε πως δεν κουράζει ενώ διαθέτει και μεγάλο – δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα. Επίσης στην καλή ροή βοηθούν και τα συνεχή μουσικά περάσματα της Πατρινής ερμηνεύτριας Μαρίας Ρούτση.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος κρατά όπως προείπαμε τον απαιτητικό ρόλο του επιστήμονα μαθηματικού και αστρονόμου του 17ου αιώνα που αναστάτωσε τους συντηρητικούς κύκλους της εποχής και την Καθολική εκκλησία με τις σπουδαίες έρευνες του, συνέχεια αυτών του Κοπέρνικου πως η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο και πως δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος. Ο κ. Καζάκος είναι στιβαρός και παίζει με την χρυσή ωριμότητα και την θεατρική του πείρα ολοφάνερη σε κάθε σκηνή του με αποκορύφωμα τον μονόλογο που έχει προς το τέλος.

Την παράσταση που ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου 2015 και έκανε επίσημη πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου ενώ θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου 2016 με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης, έχουν δει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 4.000 θεατές, σύμφωνα μ’ ένα πρώτο πρόχειρο απολογισμό του θεάτρου και το νούμερο πραγματικά φαντάζει εντυπωσιακό. Πρόκειται για πολυπρόσωπη παράσταση με πρωτότυπη μουσική επένδυση του Διονύση Τσακνή και πολλούς Πατρινής καταγωγής ηθοποιούς να συμμετέχουν και να ξεχωρίζουν.

Η παράσταση παίζεται Πέμπτη με Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.00 το βράδυ.

*Να προσθέσουμε πως έρχονται για να δουν τη «Ζωή του Γαλιλαίου» και θεατές από άλλα κοντινά μέρη αλλά και από την Αθήνα όπως η ηθοποιός Κατερίνα Γιαμαλή που έχει παίξει σε παραστάσεις του ΚΘΒΕ και ο φωτιστής Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παλιότερα είχε δουλέψει και στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture