Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το "Carol" διεκδικεί 6 βραβεία - Independent Spirit Awards και έρχεται 3 Δεκεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες

Το "Carol" διεκδικεί 6 βραβεία...

Αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas

Η ταινία «Carol» συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε στο περασμένο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών όπου μάλιστα βραβεύτηκε για την ερμηνεία της η Ρούνι Μάρα.

Τώρα το «Carol» σε σκηνοθεσία του Τοντ Χέινς, μαζί με τις υπέροχες πρωταγωνίστριές του (Ρούνι Μάρα και Κέιτ Μπλάνσετ), βάζει πλώρη για τα φετινά Όσκαρ ως μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

Μάλιστα οι καλοί οιωνοί για την πορεία της ταινίας στα βραβεία των επόμενων μηνών φάνηκαν από την ανακοίνωση την Τρίτη 24/11/2015 των υποψηφιοτήτων των Independent Spirit Awards όπου το «Carol» είναι εκ των βασικών διεκδικητών ενώ υποψήφιες στην κατηγορία της γυναικείας ερμηνείας είναι τόσο η Μπλάνσετ όσο και η Ρούνι Μάρα. Το φιλμ είναι υποψήφιο για 6 βραβεία.

Νέα Υόρκη, στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Η νεαρή Τερέζ Μπέλιβετ εργάζεται σε ένα πολυκατάστημα του Μανχάταν και ονειρεύεται μια πιο συναρπαστική ζωή, όταν γνωρίζει την Κάρολ Άιρντ, μία γοητευτική μεγαλύτερη γυναίκα παγιδευμένη σε έναν αποτυχημένο γάμο. Σύντομα, η αθώα πρώτη συνάντησή τους δίνει τη θέση της σε μια βαθύτερη σχέση.

Ενώ η Κάρολ απελευθερώνεται από τα δεσμά του γάμου της, ο πρώην άντρας της αντεπιτίθεται αμφισβητώντας την ικανότητά της ως μητέρας, όταν αποκαλύπτεται η σχέση της Κάρολ με την Τερέζ. Καθώς η Κάρολ και η Τερέζ κάνουν την απόδρασή τους από την πόλη, αφήνοντας πίσω τη ζωής τους, μία αντιπαράθεση θα δοκιμάσει την εικόνα των δύο γυναικών για τις ίδιες, καθώς και την αφοσίωσή τους.

* Το στόρι βασίζεται σε βιβλίο της Πατρίτσια Χάισμιθ και το ομότιτλο μυθιστόρημα κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το «Carol» που σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών στις ΗΠΑ όπου ξεκίνησε να προβάλλεται στις 20/11, έχει φτάσει τις σχεδόν 300,000 δολάρια σε εισπράξεις θα κάνει πρεμιέρα στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στις 3 Δεκεμβρίου 2015 σε διανομή της Odeon.

Στο φιλμ παίζει και ο γοητευτικός Κάιλ Τσάντλερ στο ρόλο του συζύγου της Μπλάνσετ.

Eπιμέλεια -Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture