Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ένωση Τεχνολόγων Γεωπόνων κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη Βουλή

Η Ένωση Τεχνολόγων Γεωπόνων κατέθεσε προ...

Στην αντιπροσωπεία ήταν και ο Γιάννης Πετράτος πρόεδρος του τοπικού τμήματος της Αχαΐας

Η Ένωση Τεχνολόγων Γεωπόνων (ΠΕΠΤΕΓ) έπειτα από πρόσκληση που δέχτηκε από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, παρευρέθηκε με αντιπροσωπεία στην Βουλή των Ελλήνων, όπου δόθηκε η ευκαιρία να κατατεθούν οι προτάσεις της Ένωσης για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και ταυτόχρονα να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στον προγραμματισμό της επόμενης ημέρας της Αγροτικής παραγωγής.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης  κ. Αντώνη Ρούτσα, τον Αν. Γραμματέα Γιάννη Πετράτο (πρόεδρο του τοπικού τμήματος της Αχαΐας) και το μέλος του Κ.Δ.Σ. Γιώργο Γιαννόπουλο, τοποθετήθηκε με άξονα την άμεση αποτελμάτωση του Έλληνα αγρότη και την ομαλή μετάβασή του στη νέα εποχή όπου  πρέπει και επιβάλλεται να μετατραπεί σε αγρότη -  επιχειρηματία, να αλλάξει νοοτροπία για να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες

Ως κλάδος που καθημερινά βρισκόμαστε δίπλα στον αγρότη που τα προβλήματα του γίνονται και δικά μας, που η οικονομική κρίση μας έχει δημιουργήσει αλληλένδετα προβλήματα θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, ότι πρέπει επιτέλους να σχεδιάσουμε και να δώσουμε στη χώρα δύναμη να πάρει μπροστά.

Η Ελλάδα είναι ευλογημένη, ένας τόπος που παράγει εξαιρετικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας τα οποία όμως χρειάζονται ενίσχυση, για να γίνει αυτό πρέπει να δώσουμε στον παραγωγό όλα τα όπλα που χρειάζονται στη σύγχρονη εποχή, όλα εκείνα που δίνουν ευκαιρίες

Οι προτάσεις μας κινήθηκαν σε δώδεκα άξονες ανάπτυξης οι οποίες ξεκινούν από την παραγόμενη έρευνα και καταλήγουν στο παραγόμενο προϊόν.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ακολουθήσουν πολλές τέτοιες προσπάθειες από όλους τους πολιτικούς φορείς του τόπου, θεωρούμε ότι ήρθε η στιγμή να ομονοήσουμε, ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα ενιαίο σχεδιασμό για τον πρωτογενή τομέα ο οποίος να βάλει στέρεες βάσεις για την χώρα της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

Το τοπικό τμήμα Αχαίας της Ένωσης Τεχνολόγων Γεωπόνων βρίσκεται στην οδό Ναυμαχίας Έλλης 42-44, στην Πάτρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις