Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νι...

Πρόκειται για έργο που περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση και την επιστημονική τεκμηρίωση του αρχειακού υλικού του Μουσείου

Μια πολύ σημαντική δωρεά προσέφερε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στους κατοίκους και επισκέπτες της Ιστορικής και Μαρτυρικής πόλεως των Καλαβρύτων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανταποκρίθηκε θετικά και γενναιόδωρα στο αίτημα οικονομικής ενίσχυσης του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος για την εκτέλεση ενός έργου που θεωρείται καθοριστικό για το μέλλον και την προοπτική του ήτοι τη βιωσιμότητά του.

Πρόκειται για έργο οριζόντιας και αποδοτικής υποστήριξης των εκ του Καταστατικού σκοπών του Μουσείου μέσω της αξιοποίησης των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και περιλαμβάνει: (α) την ψηφιοποίηση  και την επιστημονική τεκμηρίωση του αρχειακού υλικού του (β) την ανάπτυξη προηγμένου ιστότοπου-κόμβου Διαδικτύου, (γ) την ανάπτυξη προγραμμάτων πολιτιστικής εκπαίδευσης και (δ) την ανάπτυξη εφαρμογής πολιτιστικής διαδρομής (εικονική ξενάγηση) στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και στην πόλη των Καλαβρύτων.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου αυτού έργου-προγράμματος θα επιδιωχθεί: η ενεργοποίηση των εκ του Καταστατικού του προβλεπομένων λειτουργιών του Μουσείου και η αναβάθμιση των παρεχόμενων Υπηρεσιών του. Πρωτίστως, θα επιδιωχτεί η μετατροπή του Μουσείου σε Ιστορικό Ερευνητικό Κέντρο, ενέργεια αναγκαία και απαραίτητη προκειμένου να διαφυλαχτούν τα ιστορικά αρχεία του τόπου, να διαδοθεί η ιστορική γνώση, να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη, να καταγραφεί και αξιοποιηθεί προσφερόμενη σε κοινή χρήση, τόσο σε απλούς πολίτες (κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες) όσο και σε ερευνητές και επιστήμονες, αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα φορέων (δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της ελληνικής επικράτειας και του απόδημου ελληνισμού, Ιστορικά Τμήματα των Πανεπιστημίων της χώρας, ιστορικά Μουσεία της ημεδαπής και αλλοδαπής και ιδιαίτερα αυτά των Ολοκαυτωμάτων, Βιβλιοθήκες, Αρχεία  κ.α.).

Έτσι το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος-παράλληλα και με άλλες δράσεις και δραστηριότητες (διαλέξεις, Ημερίδες, συνέδρια, εκθέσεις, εκδόσεις κ.α.)- θα αυξήσει την εμβέλειά του πέραν των τοπικών και εθνικών συνόρων.

Αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να εκφράσουμε και δημόσια τις θερμές μας ευχαριστίες προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  για την εξόχως ευγενική χειρονομία του και πολύτιμη δωρεά του που θα συμβάλλει, όπως προσδοκάμε, στην επίτευξη των σκοπών και των στόχων του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που αποτελεί άλλωστε και το ζητούμενο του εγχειρήματος.

Δημόσιες ευχαριστίες τέλος, οφείλονται όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και στην Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας για τη γενναία απόφασή της να μας συμπαρασταθεί για άλλη μια φορά αναλαμβάνοντας για λογαριασμό του Μουσείου την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου για τον τόπο μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις