Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αποχαιρετά τον αγωνιστή της Αριστεράς Ηλία Αντωνόπουλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αποχαιρετά τον αγωνιστή ...

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής του κόμματος

Τον αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης  Ηλία Αντωνόπουλο, που πέθανε χθες στην Πάτρα, σε ηλικία 90 χρόνων, αποχαιρετά με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα αποχαιρετήσαμε έναν αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης και της Αριστεράς στην πόλη της Πάτρας, τον Ηλία Αντωνόπουλο.

Ο Ηλίας Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Εγλυκάδα Πατρών, συμμετείχε στο αριστερό κίνημα από νεαρή ηλικία, με το ξέσπασμα της αντίστασης κατά του γερμανού καταχτητή συμμετέχει στις τάξεις του αντιφασιστικού αγώνα ως νεαρός ΕΠΟΝίτης.

Με την έναρξη του διωγμού των αγωνιστών της αντιφασιστικής αντίστασης συλλαμβάνεται και στέλνεται εξορία αρχικά στην Ικαρία, στην συνέχεια στον Αη Στράτη και από εκεί στην Μακρόνησο.

Απελευθερώνεται με τα μέτρα ειρηνεύσεως του Πλαστήρα και επιστρέφοντας στην Πάτρα, δραστηριοποιείται πολιτικά μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ.

Με το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών συλλαμβάνεται και πάλι και τον εξορίζουν στα Γιούρα και από κει στο Παρθένι της Λέρου, απ' όπου απολύεται το 1970 με το κλείσιμο του στρατοπέδου.

Ο Ηλίας Αντωνόπουλος ήταν στέλεχος της ΕΔΑ, του ΚΚΕ, του ΚΚΕ Εσωτερικού,  του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρξε μια από τις σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Αριστεράς στην Πάτρα και ήταν ενεργό μέλος της ιστορίας της από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μετά.

Έφυγε από κοντά μας, στα 90 του χρόνια.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις