Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

17χρονος αφροαμερικάνος δολοφονείται από λευκούς αστυνομικούς - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

17χρονος αφροαμερικάνος δολοφονείται από...

Οργή στις ΗΠΑ

Διαδηλώσεις εκτυλίσσονται στο Σικάγο αλλά και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ με το που βγήκε στη δημοσιότητα, από την αστυνομία του Σικάγο, βίντεο που δείχνει τη δολοφονία του 17χρονου αφροαμερικανού Λάκαν Μακ Ντόναλντ από λευκούς αστυνομικούς τον Οκτώβριο του 2014.

Την περασμένη Πέμπτη δικαστής όρισε την 25η Νοεμβρίου ημέρα για να βγεί σε δημόσια κυκλοφορία το βίντεο της επίθεσης.

Το βίντεο διάρκειας έξι λεπτών και 54 δευτερολέπτων δείχνει την αντιπαράθεση μεταξύ του εφήβου και των δύο ένοπλων αστυνομικών. Ο Μακ Ντόναλντ φαίνεται να περπατάσει στη μέση τη δρόμου και να κρατάει μαχαίρι, Η κάμερα του περιπολικού της αστυνομίας καταγράφει τη στιγμή που οι δύο αστυνομικοί στρέφουν το περίστροφο προς αυτόν και μετά ο ένας πυροβολεί. Ο Μακ Ντόναλντ ξεψύχησε αφού πυροβολήθηκε 16 φορές.

Μετά τον θάνατο του εφήβου, η Ένωση Αστυνομικών του Σικάγο υποστήριξε ότι ο αστυνομικός Τζέισον Βαν Ντάικ που σκότωσε τον έφηβο αισθάνθηκε σοβαρό κίνδυνο για τον εαυτό του και τους άλλους αξιωματικούς και γι'αυτό κατέληξε σε αυτή την πράξη.

Υπάρχουν φόβοι για μεγάλες διαταραχές καθ ΄ότι υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια εντάσεις ανάμεσα στην αστυνομία του Σικάγο και τις κοινότητες μειονοτήτων της πόλης. Κυκλοφορεί η φήμη ότι η αστυνομία διαπράττει συχνά κτηνωδίες εις βάρων των μαύρων κατοίκων της πόλης. Δεκάδες άνδρες, δήλωσαν ότι υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια στα χέρια της αστυνομίας του Σικάγο με επικεφαλής τον πρώην διοικητή Τζόν Μπερτζ από το 1970 μέχρι τις αρχές του 1990, και πέρασαν χρόνια στη φυλακή. Ο Μπέρτζ καταδικάστηκε τελικά  για ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τα βασανιστήρια και υπηρέτησε τέσσερα χρόνια στη φυλακ

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Σικάγο Γκάρι Μακ Κάρθι υποστήριξε πως οι πολίτες «έχουν το δικαίωμα να είναι θυμωμένοι».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις