Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Άρχισαν τα όργανα … στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ηλεία: Άρχισαν τα όργανα … στο Νοσοκομεί...

Οι εργαζόμενοι καλούν σε κινητοποίηση τους κατοίκους

Σειρά κινητοποιήσεων ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και καλούν όλους τους πολίτες να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν δυναμικά, διασφαλίζοντας την παραμονή και ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Οι κινητοποιήσεις είχαν αποφασιστεί από την περασμένη εβδομάδα από το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας και εν προκειμένω και στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την παρουσίαση της πρότασης της 6ης ΥΠΕ για την αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών στην Π.Ε. Ηλείας, που έχει επιφέρει πολλές αντιδράσεις, οι κινητοποιήσεις αλλάζουν χαρακτήρα και προέχει η παραμονή του Νοσοκομείου.

Απορρίπτουν την πρόταση

«Τη σχετική πρόταση που δόθηκε για διαβούλευση τη θεωρούμε μία μεγάλη προχειρότητα, για να μην χρησιμοποιήσουμε τον όρο σκοπιμότητα. Ήρθαν και μας είπαν ότι θα λειτουργούν καθημερινά τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, σαν μονάδα Πρωτοβάθμιας υγείας, χωρίς να προβλέπεται η λειτουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Καταργούν την μαιευτική κλινική, την ορθοπαιδική κλινική και δεν προβλέπεται παιδίατρος. Τη στιγμή μάλιστα που αποπερατώνεται η νέα πτέρυγα, που είναι για τη λειτουργία ΤΕΠ. Το απορρίπτουμε αυτό το σχέδιο και ζητάμε να λειτουργήσουμε με τα υπάρχοντα τμήματα και παράλληλα να λειτουργήσει και το Νοσοκομείο του Πύργου με όλα τα τμήματα. Έχουμε αναπτυγμένα τμήματα και αυτό που χρειαζόμαστε είναι να στελεχωθούν πλήρως. Γι’ αυτό και ξεκινάμε τις κινητοποιήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος.

Στάσεις εργασίας

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας 8 με 11 το πρωί και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου και στις 10 θα πραγματοποιηθεί και Γενική Συνέλευση του Σωματείου. Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί επίσης στάση εργασίας 8 με 11 το πρωί και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου και καλούνται και όλοι οι πολίτες και φορείς στις 9 το πρωί να βρίσκονται εκεί για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

«Επιβάλλεται πλέον να αντιδράσουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά όλη η τοπική κοινωνία. Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας βάλλεται και κινδυνεύει και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» υπογράμμισε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στις 2 Δεκεμβρίου το Σωματείο θα λάβει μέρος στο συλλαλητήριο για την υγεία που θα γίνει στην Αθήνα.

πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις