Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"O χορός των ψευδαισθήσεων" του Δημήτρη Στεφανάκη παρουσιάζεται στην Πάτρα

"O χορός των ψευδαισθήσεων" το...

Στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό"

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη, διαδραματίζεται στο σήμερα και οι ήρωες μέσα από το χορό, αφηγούνται, αναπολούν, ζουν. "Ο χορός των ψευδαισθήσεων" φέρνει κάποιους από τους ήρωες στην Πάτρα, το τελευταίο Σάββατο του καρναβαλιού του 1997 και ο συγγραφέας του στις 3 Δεκεμβρίου 2015 θα βρεθεί επίσης στην Πάτρα, για τις ανάγκες της παρουσίασής του.

Την εκδήλωση πραγματοποιούν το βιβλιοπωλείο «Discover your way» και οι εκδόσεις «Ψυχογιός». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Βυζαντινό» την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 19.30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, Αναγνώστρια, Υπεύθυνη της θεατρικής Ομάδας «Ταξιδευτές της Πρόζας»

Αναστασία Δημητροπούλου, Φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι χορευτές: Χρήστος Κεφάλας, Σοφία Τσιροπούλου

Σαξόφωνο θα παίξει η Φωτεινή Στεφανοπούλου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

8 Νοεμβρίου 2011. Ο Αλέξανδρος Σάντσας ή Αλεκίνος δίνει τέλος στη ζωή του διχάζοντας μια ολόκληρη χώρα που βρίσκεται ήδη σε κρίση. Ο Μάνος Πιερίδης, μέλος μιας παρέας στην οποία ανήκε ο αυτόχειρας, αναθυμάται στιγμές από την κοινή τους ζωή στη δεκαετία του ενενήντα. Η μνήμη του ψηλαφεί τα ανέμελα χρόνια της νιότης, τον ανεκπλήρωτο έρωτά του για την Έλια, τη νεαρή δασκάλα χορού, την πολυκύμαντη φιλία του με τον Σέργιο. Μέσα από μικρά και μεγάλα επεισόδια που οδηγούν στο σήμερα αναδεικνύεται το ψηφιδωτό χαρακτήρων ενός λαού που χόρεψε στον ρυθμό των ψευδαισθήσεων προτού βυθιστεί σε μια απρόσμενη περιπέτεια.

Ένα μυθιστόρημα για τη δοκιμασία της ζωής και του έρωτα με φόντο την πολύκροτη κρίση.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε. Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ, Ονορέ ντε Μπαλζάκ κ.ά. Το βιβλίο του ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, εκδόθηκε στα γαλλικά με εξαιρετική επιτυχία και βραβεύτηκε με το Prix Mediterranée Étranger.

Κυκλοφορεί επίσης στα ισπανικά και τα αραβικά. Ο Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 και ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen 2011. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ, το οποίο μεταφράστηκε στα γαλλικά (υποψήφιο για το Prix Balkanika 2013), ΑΡΙΑ-Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ που μεταφράζεται στα αραβικά, και ΣΥΛΛΑΒΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Ο Έλληνας συγγραφέας τιμήθηκε για το έργο του με τα διάσημα του Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών του Γαλλικού κράτους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ο χορός των ψευδαισθήσεων" έχει κάτι από Πάτρα - Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη

Δημήτρης Στεφανάκης στο thebest.gr: «Το χειρότερο δεν είναι πόσες φορές έγραψα μια σελίδα αλλά επί πόσα χρόνια το έκανα… »

Δημήτρης Στεφανάκης στο thebest.gr: "Με έθελγε πάντοτε η γοητεία του ημιτελούς, οι έρωτες που δεν εκπληρώνονται..."

Δ. Στεφανάκης: «Η ζωή είναι υπερβολικά σκληρή για να την ερμηνεύσεις κατά γράμμα. Έχουμε ανάγκη τις όποιες ψευδαισθήσεις μας»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture