Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έλεγχος των ιδιοκτησιών στο Εθνικό Κτηματολόγιο- Τον Μάρτιο λήγει η προθεσμία διόρθωσης των εγγραφών

Πάτρα: Έλεγχος των ιδιοκτησιών στο Εθνικ...

Διευκρινίσεις από τον Δήμο Πατρέων

Από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού  Περιβάλλοντος, και Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων Παύλο Στάμο, γίνονται γνωστά τα εξής, σχετικά με το Εθνικό Κτηματολόγιο και την προθεσμία διόρθωσης των αρχικών εγγραφών:

Όπως πιστεύουμε γνωρίζετε από τις 30 Μαρτίου του 2004 στο Δήμο Πατρέων βρίσκεται σε ισχύ το Εθνικό Κτηματολόγιο. Αφορά τον Καποδιστριακό Δήμο Πατρέων και όχι τον Καλλικρατικό.  Δηλαδή: την 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου (Αρκτικό), τη 2η Δημοτική Κοινότητα (Νότιο), την 3η Δημοτική Κοινότητα (Ανατολικό) και την 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Πατρέων (Κεντρικό).

Σύμφωνα με την νομοθεσία για το Εθνικό Κτηματολόγιο, η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών εγγραφών για τους κατοίκους εσωτερικού  είναι  η 30η Μαρτίου 2016.

Η οριστικοποίηση παράγει αμάχητο τεκμήριο και μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή λόγω διόρθωσης του περιεχομένου των αρχικών εγγραφών.

Εφόσον αποδειχτεί η αρχική εγγραφή ως ανακριβής και δεν έχει ακολουθήσει εν τω μεταξύ μεταβίβαση του ακινήτου, ο πραγματικός δικαιούχος θα έχει μόνο δικαίωμα αποζημίωσης κατά του ανακριβούς δικαιούχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις