Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΠΔΕ:Εκδήλωση με θέμα "Πόλεμοι: Πηγή προσφυγιάς"

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοί...

Στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου διοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στις 18.30 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης  στην Πάτρα, με θέμα, "Πόλεμοι: Πηγή προσφυγιάς".

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

-        Κώστας Καταραχιάς από την  «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ).

-        Δημήτρης Γιαννούσης από την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

-        Ελπίδα Παντελάκη, Γ. Γ. Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή  Ύφεση και  Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο  Τάσος Γιακουμής από την  Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕINA).

 

Η Μεσόγειος, το Αιγαίο, τα βουνά της Βαλκανικής,  τα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών γίνονται καθημερινοί αποδέκτες απελπισίας, πόνου, θανάτου εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που μαζικά κινούνται από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής με την ελπίδα της επιβίωσης.

Τούτο τον καιρό συντελείται  η καταστροφή της Συρίας, που ξεκίνησε στο όνομα της αποκατάστασης της δημοκρατίας. Έργο που παίχτηκε ή παίζεται με διαφορετικά προσχήματα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Υεμένη, στη Λιβύη, στις περιοχές των Κούρδων (για να μείνουμε στον αραβικό κόσμο). Μόνο στην Συρία, από τότε που ξεκίνησε η κρίση, 12.000.000 άτομα έχουν μετακινηθεί από τις εστίες τους ενώ έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ,  πάνω από 250.000 άτομα μεταξύ των οποίων και (100.000 άμαχος πληθυσμός εκ των οποίων 12.000 παιδιά).

Πρωταγωνιστές κυρίως οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα. Πρόσφατα μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και η Ρωσία, ενώ παραμένει δυνατός παίκτης η Τουρκία. Λεία κυρίως οι ενεργειακοί πόροι και ο έλεγχος της περιοχής από γεωστρατηγική άποψη. Θύματα οι λαοί.

Ο πολιτικός και ο θρησκευτικός φανατισμός στο απόγειό τους. Οι ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις που δημιούργησαν, ενίσχυσαν και ενισχύουν οικονομικά και στρατιωτικά οι Η.Π.Α., η Ε.Ε. και άραβες μονάρχες δίνουν ρεσιτάλ αγριότητας και ανθρωποφαγίας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση έχουμε τα κροκοδείλια δάκρυα ανθρωπισμού από την «πολιτισμένη» Δύση. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων κλαίνε υποκριτικά πάνω από τα πτώματα των θυμάτων.

Με αφορμή τις  επιθέσεις κατά αθώων πολιτών στο Παρίσι, είναι αναγκαίο να επισημάνουμε ότι τα δημιουργήματα των παγκόσμιων συμφερόντων του ιμπεριαλισμού, στρέφονται εναντίον των χωρών των γεννητόρων τους και ταυτόχρονα στρώνουν το χαλί για νέες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις. Και πάντα θύματα, οι άνθρωποι δίπλα μας.

Το όπλο των απλών πολιτών, των λαών του κόσμου είναι η ενεργός αλληλεγγύη στις στρατιές των προσφύγων. Ο ελληνικός λαός έχει δείξει, τους τελευταίους  μήνες έξαρσης του προσφυγικού, έμπρακτη συμπαράσταση και βοήθεια.

Αυτή η ανθρωπιστική πλευρά που έχει όμως και σαφή πολιτικό χαρακτήρα επιθυμούμε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνουμε, να αναδειχθεί.

Τούτες τις ώρες που οι άνεμοι της ερήμου, τα κύματα των θαλασσών, οι βόμβες των επεμβάσεων, οι ακρότητες των φανατισμών σαρώνουν την περιοχή, το μήνυμά μας είναι:

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις