Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία - Λεχαινά: Κλειστό το υποθηκοφυλακείο - Ίδια η κατάσταση και στη Βάρδα

Ηλεία - Λεχαινά: Κλειστό το υποθηκοφυλακ...

Παραιτήθηκε η προσωρινή Υποθηκοφύλακας

Την μοίρα των περισσότερων άμισθων Υποθηκοφυλακείων της χώρας, ακολουθούν και αυτά του Κάμπου της Ηλείας. Λόγω της οικονομικής κρίσης και κυρίως της ύφεσης που προκάλεσαν τα capital controls έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση και στις περιπτώσεις όπου οι υποθηκοφύλακες συνταξιοδοτούνται, η αναπλήρωση της θέσεις είναι σχεδόν αδύνατη. Στην ίδια κατάσταση έχουν περιέλθει και τα Υποθηκοφυλακεία σε Λεχαινά και Βάρδα, όπου ουσιαστικά έχουν διακόψει τη λειτουργία τους.

Στο Υποθηκοφυλακείο Λεχαινών οι πρώτοι τριγμοί ήρθαν μετά την συνταξιοδότηση του τότε Υποθηκοφύλακα Διονύσιου Κράγκαρη, τον περασμένο Απρίλιο. Μια συμβολαιογράφος από την Ανδραβίδα, ορίστηκε αμέσως μετά στη συγκεκριμένη θέση. Παρέμεινε σε αυτή για μερικούς μήνες και οι συνθήκες που επικρατούν την οδήγησαν σε παραίτηση πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περασμένη Παρασκευή το Υποθηκοφυλακείο Λεχαινών παραμένει κλειστό, ενώ δεν έχει αναλάβει καθήκοντα συμβολαιογράφος από τα Λεχαινά που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο για προσωρινή αναπλήρωση.

Η κατάσταση είναι παρόμοια από τον περασμένο Αύγουστο και στο Υποθηκοφυλακείο Βάρδας, όπου ουσιαστικά δεν λειτουργεί χωρίς Υποθηκοφύλακα, μόνο με το προσωπικό.

Το πρόβλημα παραμένει άλυτο και όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε διαβούλευση η σχετική τροπολογία που θα καθορίσει πλέον τον τρόπο λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων και του ορισμού των Υποθηκοφυλάκων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις