Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τσακαλώτος: Γρηγορότερα του αναμενομένου η άρση των Capital Controls

Τσακαλώτος: Γρηγορότερα του αναμενομένου...

"Βοηθήσαμε τον τουρισμό με το να εξαιρέσουμε τους τουρίστες από τον περιορισμό"

Την εκτίμηση ότι η άρση των τραπεζικών περιορισμών μπορεί να γίνει γρηγορότερα από το αναμενόμενο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής. Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος απένειμε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση, καθώς κατάφερε να περιορίσει τις συνέπειες από την επιβολή των capital controls τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πρώτη μέριμνα της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν «να εστιάσουμε στο λογαριασμό τρεχουσών συναλλαγών», ώστε να διατηρηθεί η πρόσβαση σε εισαγόμενα προϊόντα.

«Βοηθήσαμε τον τουρισμό με το να εξαιρέσουμε τους τουρίστες από τον περιορισμό, ενώ καθιερώσαμε εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων τα 420 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μηνιαίο μισθό 1.680 ευρώ» υπενθύμισε ο υπουργός.

Ως αποτέλεσμα, συνέχισε, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ύφεση 4%, σήμερα περιμένουμε ύφεση 1,3% ή ακόμη και μικρότερη. Καταλήγοντας, ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά