Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To επίκαιρο φιλμ «99 Σπίτια - 99 Homes» από 26 Νοεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες

To επίκαιρο φιλμ «99 Σπίτια - 99 Homes» ...

Πρωταγωνιστούν οι Άντριου Γκάρφιλντ και Μάικλ Σάνον

Η εφημερίδα The Guardian έγραψε για «Γροθιά στο στομάχι… οι Σάνον και Γκάρφιλντ είναι υπέροχοι», το Vanity Fair για «έντονο, σπαρακτικό φιλμ με τον Μάικλ Σάνον να μαγνητίζει» ενώ οι Los Angeles Times μίλησαν για «την καλύτερη ταινία του Ραμίν Μπαχράνι μέχρι σήμερα, με μια ερμηνεία – δυναμίτη από τον Μάικλ Σάνον» και οι New York Times για «ένα μικρό αριστούργημα αγωνίας και σασπένς».

Όλα αυτά γράφτηκαν και ειπώθηκαν από τους κριτικούς για την νέα ταινία του Ραμίν Μπαχράνι, «99 Σπίτια - 99 Homes», μία επίκαιρη κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Σάνον, Άντριου Γκάρφιλντ και Λόρα Ντερν, σε τρεις δυνατές, φορτισμένες ερμηνείες.

Το νέο αυτό φιλμ του Ραμίν Μπαχράνι («Chop Shop», «Άντρας Σπρώχνει Καρότσι», «Αντίο Σόλο»), ήδη προβλήθηκε στις ΗΠΑ σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών και από αυτή την Πέμπτη 26/11/2015 σε διανομή της εταιρείας Τanweer βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες (πιθανόν να έρθει και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas). Ο χαρισματικός και αδίστακτος επιχειρηματίας, Ρικ Κάρβερ (Μάικλ Σάνον) κερδίζει περιουσίες, επανακτώντας σπίτια και τζογάροντας στην αγορά ακινήτων και το Χρηματιστήριο.

Όταν θα κάνει έξωση στον Ντένις Νας (στο ρόλο ο Βρετανός ηθοποιός Άντριου Γκάρφιλντ που είδαμε ως νέο Σπάιντερμαν αλλά και νωρίτερα ως φοιτητή με καθηγητή τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο «Λέοντες αντί αμνών»), ένα μόνο πατέρα που προσπαθεί να φροντίσει την μητέρα και τον μικρό του γιο, ο Νας είναι τόσο απεγνωσμένος να βρει μια λύση, για να παρέχει τα απαραίτητα στην οικογένεια του, που πιάνει δουλειά για τον Κάρβερ – τον άνθρωπο που τον εκδίωξε από το σπίτι του.

Ο Κάρβερ υπόσχεται στον Νας ένα τρόπο για να ξανακερδίσει το σπίτι του και να μπορέσει να παρέχει ασφάλεια στην οικογένεια του, σταδιακά όμως τον παρασύρει σε ένα lifestyle πλούτου και γκλαμ. Είναι μια συμφωνία με το διάβολο που έρχεται με υψηλό τίμημα – υπό τις εντολές του Κάρβερ, ο Νας υποχρεώνεται να κάνει έξωση σε οικογένειες από τα σπίτια τους. Καθώς ο Νας πέφτει όλο και βαθύτερα στον ιστό του Κάρβερ, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο βίαιη και επικίνδυνη από ότι μπορούσε να φανταστεί.

Η ταινία, που προβλήθηκε πέρυσι στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έχει κερδίσει Ειδική Μνεία του Βραβείου SIGNIS και το Βραβείο Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Βενετίας 2014 όπως και το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ της Ντοβίλ στη Γαλλία.

Στα «99 Σπίτια» πρωταγωνιστούν ο υποψήφιος για Όσκαρ, Μάικλ Σάνον, ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα, Άντριου Γκάρφιλντ, η υποψήφια για Όσκαρ, Λόρα Ντερν, και ο πρωτοεμφανιζόμενος, Νόα Λόμαξ. Η σκηνοθεσία είναι του Ραμίν Μπαχράνι, ο οποίος έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο FIPRESCI καλύτερης ταινίας στη Βενετία («Αντίο Σόλο», 2009).

Έχοντας κερδίσει εξαιρετικές κριτικές σε όλο τον κόσμο, με επίκεντρο ένα θέμα που είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και στην χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture