Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στάση εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Αχαΐας συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της Πέμπτης

Στάση εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι...

Με αίτημα την παραμονή, μόνιμη και σταθερή εργασία όσων απασχολούνται στα 5μηνα

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αχαΐας «Η Ενότητα» που εδρεύει στην Καραισκάκη 162 και η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» στα 5μηνα, σε πολυπληθή σύσκεψη που είχαν την Τρίτη 24/11/2015 το απόγευμα, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους,  για παραμονή στην εργασία τους, να απαιτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Οι ανάγκες των δήμων είναι τεράστιες σε προσωπικό αλλά και η ανάγκη των εργαζομένων για επιβίωση είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική στάση εργασίας που θα γίνει την Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015 από τις 11:30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση την ίδια μέρα, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 12 το μεσημέρι.

Συντονιστής - Νίκος Λαζαράκης.

Την εισήγηση έκανε ο πρέεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αχαίας Τάκης Σκιαδάς.

Επίσης παρευρέθηκε από την Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και πήρε το λόγο η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Στη Σύσκεψη πήρε μέρος το Δ.Σ του Σωματείου Καθαριότητας και ο Πρόεδρος κ. Ξιούρας. Παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Γραμματείας Ν.Αχαίας του ΠΑΜΕ, Στ. Λαβράνος.

Ότι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Διεκδικούμε εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας, διεκδικούμε να μη δουλεύει κανείς κάτω από τα 751,00 ευρώ.

Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία, δεν αποδεχόμαστε τους μισθούς πείνας, δεν αποδεχόμαστε το μέλλον της εξαθλίωσης που σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς. Να ακουστεί δυνατά και καθαρά η δική μας φωνή, που αρνείται να  βρεθεί ξανά στην ανεργία, χωρίς αγώνα, χωρίς να δείξουμε τη δύναμή μας», όπως χαρακτηριστικά τόνισαν η διοίκηση του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Αχαΐας και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στα πεντάμηνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις