Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πιέσεις για την καθυστέρηση στη δημοπράτηση της Πατρών - Πύργου - Τον Δεκέμβριο αναμένεται η εκκίνηση

Πιέσεις για την καθυστέρηση στη δημοπράτ...

Ανακατασκευάζεται η καρμανιόλα της Πατρών - Πύργου

Με εκκίνηση τον Δεκέμβριο φαίνεται ότι θα έχουμε τις πρώτες δημοπρατήσεις για τον περίφημο πλέον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, το πρώτο τμήμα της Δυτικής Ολυμπίας Οδού που εκτείνεται από την πόλη της Πάτρας και καταλήγει στην περιοχή της Τσακώνας όπου συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Μορέα.

Το έργο που πέρυσι εξαγγέλθηκε ως ένα από τα νέα μεγάλα έργα υποδομής της χώρας με 475εκ.ευρώ κόστος, με την αλλαγή της Κυβέρνησης επαναξιολογήθηκε και διασπάστηκε σε 8 εργολαβίες με στόχο την μεγαλύτερη συμμετοχή εταιρειών και τη δικαιότερη κατανομή έργων σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχήματα.

Η δημοπράτηση που είχε οριστεί για τον Ιανουάριο, πήρε παράταση για τον Μάρτιο και μετά αποφασίστηκε η ακύρωση του. Από τότε ξεκίνησε και η πίεση για να αρχίσουν να προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί με τον χρονικό ορίζοντα να μπαίνει για τον Ιούλιο.

Τελικά το καλοκαίρι πέρασε, όπως και το Φθινόπωρο. Πριν από 2 εβδομάδες αποφασίστηκε και πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση των έργων, όμως αυτό σήμανε επίσης και την επιμήκυνση του χρόνου δημοπράτησης.

Την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της ημερίδας του ΣΤΕΑΤ ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδεςμίλησε για δύο δημοπρατήσεις που θα δημοσιευθούν μέσα στο Δεκέμβριο και γρήγορη δημοπράτηση και των υπολοίπων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Με ερώτηση στη Βουλή επανήλθε στο θέμα του Πάτρα-Πύργος ο βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος θέτει το ερώτημα για το χρονοδιάγραμμα των έργων και ζητά δέσμευση για να ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα ίδιο ερώτημα είχε θέσει και ο βουλευτής Ηλείας με τη ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας ο οποίος ζητούσε επίσης δέσμευση για την υλοποίηση του έργου αλλά και για τη χρηματοδότηση ενώ ζητούσε και το πλήρες χρονοδιάγραμμα.

Οι ερωτήσεις για το Πάτρα-Πύργος όμως συνεχίζονται και εκτός Βουλής με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα να πιέζει να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των εργολαβιών ενώ το πάει και ένα βήμα παραπέρα ζητώντας όλη την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, μέχρι την Τσακώνα. Σύμμαχος σε αυτό είναι και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που ζητά επιτακτικά την κατασκευή ολόκληρης της Ολυμπίας Οδού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Aπό Σεπτέμβριο η δημοπράτηση της Πατρών - Πύργου - Τι θα γίνει με τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους και τις εθνικές

Πατρών-Πύργου:Η...διάθεση υπάρχει, τα χρήματα λείπουν... Τι "εμποδίζει" τη δημοπράτηση του Ιουνίου

 

Το 2020 θα οδηγήσουμε στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος - Δύσκολη η αλλαγή χάραξης

 

ypodomes.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις